NBA

Bogdan Bogdanović pohvalio bivšeg trenera: Željko Obradović mnogo uticao na moju NBA karijeru

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

09.03.2023 19:01
Bogdan Bogdanović pohvalio bivšeg trenera: Željko Obradović mnogo uticao na moju NBA karijeru MN Press

Reprezentativac Srbije i košarkaš Atlante Bogdan Boganović govorio je danas za španske medije, gde se između ostalog osvrnuo na odnos Željkom Obradovićem, koji je prema rečima bivšeg igrača Partizana, mnogo uticao na njegovu NBA karijeru.

Iskusni bek sarađivao je sa Obradovićem u Fenerbahčeu, gde je tokom trogodišnjeg mandata osvojio Evroligu, uključujući i dve titule prvaka Turske, kao i Kup i Superkup te zemlje. On se potom 2017. oprobao u NBA ligi, kada je otišao u Sakramento, dok je poslednje dve sezone član Atlante.

"Najvažnija stvar sa Željkom je njegova mogućnost da se motiviše, da radi i napreduje dalje, da radi na pripremi svake utakmice i takmiči se za svaku pobedu. Kod njega ne dolaziš samo da bi trenirao i igrao. Ima mnogo, mnogo rada, baš su teški treninzi kod njega. Jako je uticao na moju karijeru U NBA ligi nemaš vremena za toliki rad, već napreduješ iz utakmice u utakmicu, analiziraš ih, u hodu možeš da radiš na svojim kretnjama i šutu. Ipak, nastavio sam da gajim Željkov duh rada u NBA", izjavio je Bogdanović za agenciju EFE.

Dodao je da bi Obradović mogao da bude trener neke ekipe u NBA ligi.

"Zna mnogo košarke. Ali, moram da vam priznam nešto, rekao mi je da ne bi mogao da izdrži tolike pauze zbog tajm-auta, šoua, zabavnog programa. On košarku shvata jako ozbiljno. Možda i previše ozbiljno. Takav je i poštujem ga jako zbog toga. Kada gledam sa strane, ne vidim nijedan razlog zašto ne bi došao. Njegovo shvatanje košarke i sporta je drugačije od onoga kako ljudi gledaju ovde“, zaključio je Bogdanović.

Bivši košarkaš Partizana od 2020. godine igra za Hokse, ali će prema svemu sudeći na leto napustiti klub. Prema pojedinim najavama Srbin neće iskoristi opciju u ugovoru i zaraditi 18 miliona dolara naredne sezone, već će ipak odlučiti da testira tržište i nađe ekipu koja će biti konkurentna za titulu.

Atlanta je trenutno osma sa učinkom 33-33 i prema svemu sudeći, očekuju je velike borbe za mesto u plej-ofu do kraja regularnog dela sezone.