NBA

Znate kada ste na pravoj strani istorije: Lebron Džejms blista nakon osvajanja NBA kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.12.2023 08:43
Lebron Džejms Tanjug/AP Photo/Kyle Terada/Pool Photo
Lebron Džejms

Sa 26,4 poena, osam skokova i sedam asistencija po meču, prvotimac LA Lejkersa Lebron Džejms je osvojio MVP titulu u novoformiranom NBA kupu.

I taj trofej jedan od najboljih igrača u istoriji košarke je osvoji na, za njega, veoma važnom mestu u Las Vegasu, gde planira da nakon okončanja karijere formira NBA tim.

"Ispisali smo istoriju. Lejkersi su osvojili prtvi NBA kup i shvatate da se nalazite na pravoj strani istorije" rekao je Džejms odmah posle utakmice protiv Indijane, a nešto kasnije je dodao:

 

 

"Moja želja i entuzijazam da po okončanju karijere u Las Vegasu formiram klub nisu se promenili. Navijači su na ovom mestu fantastični, a u ovom gradu već postoje mnogi sportski sadržaji. Tu je ženski košarkaški tim, vozi se trka Formule 1, postoje hokejaški i NFL tim, uskoro se formira i bejzbol ekipa, tako da mislim da će NBA klub biti sledeće što će biti predstavljeno u ovom gradu".

Njegova žeja da bude vlasnik NBA tima u Las Vegasu je već duže vremena poznata, pa se na tu temu našalio i prvi čovek organizacije Adam Silver.

Naime on je prilkom dodele MVP priznanja Lebronu Džejhmsu u šali rekao:

"Lebron je čovek koji je osvojio sve što je mogao u ovoj ligi. Jedino što u ovom trenutku mogu da uradim je da mu se izvinim što uz ovu nagradu ne ide i vlasništvo nad nekim NBA timom."