NBA

Indijana i Lejkersi finalisti prvog izdanja NBA kupa: Haliburton "preslišao" Bakse, Lebron i družina "pregazili" Pelikanse

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.12.2023 08:12
Indijana i Lejkersi finalisti prvog izdanja NBA kupa: Haliburton "preslišao" Bakse, Lebron i družina "pregazili" Pelikanse AP Photo/Ian Maule

Za trofej NBA kupa i pojedinačnu nagradu od po 500.000 dolara, boriće se košarkaši Indijane i Lejkersa, koji su pobedama nad Milvokijem, odnosno Nju Orleansom, obezbedili plasman u finale (10. decembar) prvog izdanja "In season" turnira.

U noći za nama Pejsersi, predvođeni fenomenalnim Tajrisom Haliburtonom (27p, 15as) savladali su Bakse 128:119, kome po mnogima, ni najbolji duo lige Janis Adetokumbo (37p) i Dejmijan Lilard (24p) nije mogao da pomogne.

U utakmici punoj preokreta, gde je rezulatska neizvesnost trajala sve do samog finiša, ključnu seriju 15:7, Indijana je napravila u poslednja dva minuta (113:112), na krilima pomenutog Haliburtona.  Zaboravljeni Kris Midlton probudio je kakvu takvu nadu Milvokiju sa nekoliko učinkovitih napada, samo da bi Brus Braun i Badi Hild sa penala stavili tačku na meč i odveli Indijanu u finale.

 

 

Što se druge utakmice u Las Vegasu tiče, u njoj nije bilo neizvesnosti. Videli smo sjajnu košarkašku predstavu Lebrona i družine i ubedljivu pobedu Lejkersa nad Pelikansima - 133:89. Kola Nju Orleansa krenula su nizbrdo od druge četvrtine, kada je tim iz LA, serijom trojki okrenuo rezultat na svoju vodenicu i podigao momentum koji ga nije napušao do poslednjeg zvižduka. Po notama Džejmsa (30p) i na krilima nestvarnih procenata šuta sa distance (48 odsto), "jezeraši" su na poluvreme otišli sa "+13" (67:53), da bi pitanje pobednika rešili u trećoj četvrtini, koju su dobili sa 43:17! 

Polufinale NBA kupa:

Indijana - Milvoki 128:119

Lejkersi - Nju Orelans 133:89