NBA

Indijana i Nju Orleans dobili rivale: Milvoki i Lejkersi izborili plasman u polufinale NBA kupa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.12.2023 08:06
Indijana i Nju Orleans dobili rivale: Milvoki i Lejkersi izborili plasman u polufinale NBA kupa Tanjug/AP Photo/Mark J. Terrill

Veče za nama donelo otrilo nam je imena još dve ekipe koje su uspele da se plasiraju u polufinale debitantske sezone u NBA kupu.

Nakon što su u noći između ponedeljka i utorka košarkaši Indijane i Nju Orleansa obezbedili prolaz među četiri najbolja tima, sada su njihov uspeh ponovili prvotimci Milvokija i LA Lejkersa.

Dominantno i veoma efikasno igrali su Baksi protiv Niksa. Postavili su ovosezonski rekord po broju postignutih poena (146), nijednu četvrtinu nisu završili sa manje od 34 ubačenih poena, a na kraju su za tri poena pogodili 23 od 38 upućenih šuteva, odnosno 60,4 odsto.

Najefikasniji je bio Janis Adetokumbo sa 35 postignutih poena i 10 asistencija, a Demijan Lilard je imao dva poena manje, dok je Džulijus Rendl postigao 41 od 122 poena za Njujork, što je bilo nedovoljno da se izbegne poraz, pa su megdan sa Indijanom u polufinalom zakazali Baksi.

Najzaslužniji za pobedu Lejkersa u poslednjem četvrtfinalnom susretu NBA kupa bio je iskusni Lebron Džejms koji je postigao 31 poen, a uz to je imao osam skokova, 11 asistencija i pet ukradenih lopti. Taj njegov učinak ne samo da je doneo timu iz Los Anđelesa pobedu već ga je u još jednom statističkom parametru postavio na posebno mesto istorije NBA lige.

 

 

Naime, Lebron je postao prvi igrač ovog tima još od legendarnog Medžika Džonsona koji je na jednom meču imao učinak od najmanje 25 poena, pet skokova, 10 asistencija i pet ukradenih lopti.

S druge strane, Kevin Durent je u dresu Finiks Sansa postigao 31 poen, a uz to je imao sedam skokova i četiri asistencije.

NBA kup, četvrtfinale

utorak

Indijana - Boston 122:112
Sakramento - Nju Orleans 117:127

sreda

Milvoki – Njujork 146:122
LA Lejkers - Finiks 106:103