NBA

Tužno slvaljeničko veče za Lebrona Džejmsa: Poraz za "Kralja" u istorijskom meču protiv Filadelfije

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.11.2023 08:59
Lebron Džejms Tanjug/AP Photo/Matt Slocum
Lebron Džejms

Postao je Lebron Džejms pre nekoliko dana prvi igrač koji je uspeo da u NBA ligi postigne više od 39.000 poena, a u večeri između ponedeljka i utorka ispisao je novu stranicu istorije najjače košarkaške lige na svetu.

"Kralj" je na terenu proveo 29 minuta, a to znači da je zvanično postao košarkaš koji je najviše vremena proveo na terenima u istoriji NBA lige.

Dosadašnji rekord je držao legendarni Karim Abdul Džabar sa 66.297 minuta, a Lebron je na terenu proveo dva minuta duže.

 

 

Međutim, nije ovo bila noć koju će Džejms i navijači LA Lejkersa pamtiti po dobru, budući da su Siksersi slavili sa ubedljviih 138:94, a prva zvezda "jezeraša" je ubacila 18 poena, uz tri asistencije i jednu ukradenu loptu, ali bez jednog jedinog skoka na meču.

Inače, ovo je bio najubedljiviji poraz koji je tokom više od dve decenje duge NBA karijere doživeo Lebron Džejm i sigurno će ga dugo pamtiti.

S druge strane, noć za pamćenje imao je zvanično MVP lige, Džoel Embid koji je ostvario "tripl-dabl" učinak sa 30 poena, 11 skkokova i isto toliko asistencija..