NBA

Lebron tražio od čelnika Lejkersa nova pojačanja: Za titulu su potrebni Karuzo i Lavin

komentari (0)

Izvor: Tanjug

21.11.2023 16:42
Košarkaši LA Lejkersa Lebron Džejms i Entoni Dejvis. Tanuug/AP Photo/Ashley Landis
Košarkaši LA Lejkersa Lebron Džejms i Entoni Dejvis.

Čelnici Los Anđeles Lejkersa zainteresovani su za košarkaše Čikaga Zeka Lavina i Aleksa Karuza, prenose danas američki mediji. Najbolji igrač Lejkersa Lebron Džejms želi da ove sezone osvoji titulu sa klubom iz Los Anđelesa, a zatražio je od vlasnika tima pojačanja.

Džejms smatra da bi Lavin i Karuzo mogli da donesu šampionski trofej LA Lejkersima. Lavin (28) je u Čikago stigao 2017. godine iz Minesote, a samo jednom je sa Bulsima igrao u plej-ofu NBA lige. On je nezadovoljan situacijom u Čikagu i želi da nastavi karijeru u klubu koji će se boriti za titulu u NBA ligi. Karuzo (29) je već igrao za LA Lejkerse od 2017. do 2021. godine.

Američki mediji navode da su pregovori predstavnika dva kluba u toku. Čelnici kluba iz Los Anđelesa planiraju da u Čikago proslede D'Anđela Rasela, Ostina Rivsa, Ruija Hačimuru i Gejba Vinsenta u zamenu za Lavina i Karuza.

LA Lejkersi se nalaze na šestom mestu na tabeli Zapadne konferencije NBA lige sa osam pobeda i šest poraza, dok je Čikago tek na 12. poziciji na Istoku sa skorom 5/10.