NBA

Polako pokazuje zbog čega je došao: Vasilije Micić razigravao saigrače u pobedi nad Voriorsima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

17.11.2023 08:04
Polako pokazuje zbog čega je došao: Vasilije Micić razigravao saigrače u pobedi nad Voriorsima Tanjug/AP Photo/Nate Billings

Samo dva meča NBA lige odigrana su u noći između četvrtka i petka, a od trojice srpskih košarkaša čiji su klubovi imali obaveze, na terenu se našao samo Vasilije Micić.

Nekadašnji MVP Evrolige je odigrao 21 minut u dresu Oklahome i pružio solidnu partiju protiv Golden Stejta sa pet postignutih poena, tri skoka i čak sedam asistencija i upravo je po tom poslendjem parametru bio najbolji u pobedničkom timu zajedno sa Šejom Gildžesom Aleksanderom.

Razlika je smao u tome što je  Kanađanin na terenu proveo osam minuta duže i postigao 19 poena više, što ga je učinilo najzapaćenijim igračem Tandersa, dok je u u dresu Netsa najefikasniji bio Džonatan Kumings sa 21 ubačenim poenom, a Dario Šarić ih je upisao 12.

Ceo meč na klupi je proveo Aleksej Pokuševski, baš kao što je to bio slučaj i sa Nikolom Jovićem u drugom meču večeri u kojem je njegov Majami savladao Bruklin, a glavna figura tog meča je bio Džimi Batler sa 36 ubačenih poena.

NBA liga

Majami - Bruklin 122-115
Golden Stejt - Oklahoma 109:128

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore