NBA

Janis dao 54 poena, pa sve prosuo, Jang ubacio 41 za pobedu Atlante: Bogdanović solidan sa 15 poena

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.11.2023 08:00
Janis dao 54 poena, pa sve prosuo, Jang ubacio 41 za pobedu Atlante: Bogdanović solidan sa 15 poena Tanjug/AP Photo/Darron Cummings

Odigrana su samo dva meča u noći između četvrtka i petka u NBA ligi, ali su oba bila veoma efikasna, uzbudljiva i neizvesna. Indijana je bila bolja od Milvokija 126:124, dok je Atlanta u Meksiko Sitiju savladala Orlando sa "pola koša" razlike – 120:119.

Najefikasniji u trijumfu Houksa, koji su prvi put u klupskoj istoriji kao domaćini igrali u glavnom gradu Meksika, bio je fantastični Trej Jang koji je ubacio 41 poena, uz osam asistencija i duplo manje skokova, dok je srpski reprezentativac Bogdan Bogdanović bio sasvim solidan.

Bogi je za 28 minuta na parketu postigao 15 poena, uhvatio četiri lopte pod svojim košem i po tri puta asistirao saigračima i oduzeo loptu rivalu.

Na minut i 20 sekundi do kraja Orlando je imao prednost 117:116, zatim je Jang sa linije za slobodna bacanja pogodio samo jednom, a onda Franc Venger doneo novo vođstvo svom timu, da bi Dežonte Marej pogodio trojku i doneo trijumf Houksima i tako meč završio sa jednim poenom više od Bogdanovića.

U drugoj utakmici večeri dominantna figura je bio Janis Adetokumbo koji je ubacio 54 poena, što je za jedan poen manje od njegovog rekorda karijere, ali ni to nije bilo dovoljno da donese pobedu svom Milvokiju.

Šta više, sa dve ključne izgubljene lopte glavni je krivac što su Pejsersi uspeli da trijumfuju u dramatičnoj završnici iako su u prvoj deonici meča imali prednost od 18 poena.

NBA liga

Indijana – Milvoki 126:124

Orlando – Atlanta 119:120

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore