NBA

Luka Dončić doneo novi trijumf Dalasu, Memfis konačno ostvario prvu pobedu ove sezone u NBA ligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

06.11.2023 08:00
Luka Dončić najzaslužniji za pobedu Dalasa nad Šarlotom Tanjug/AP Photo/Richard W. Rodriguez
Luka Dončić najzaslužniji za pobedu Dalasa nad Šarlotom

Slovenački košarkaški reprezentativac, Luka Dončić postigao je 23 poena i najzaslužniji je za pobedu Dalasa nad Šarlotom 124:118.

Ali, nije ovo bila utakmica u kojoj je bivši prvotimac Real Madrida blistao. Naprotiv, bio je daleko ispod svog proseka, a u prilog tome govori i podatak da je prvu četvrtinu završio bez ijednog ubačenog poena. Potpuno netipično za njega.

Ipak, Slovenac je za 36 i po minuta pored dvocifrenog broja poena uspeo da uhvati 12 lopti, od čega 11 pod svojim košem, devet puta je uspešno asistirao saigračima i "lupio" je jednu blokadu. Od saigrača najviše su mu pomogli Grant Vilijams i Kajri Irving sa 18 poena, a Tim Hardavej Junior je ubacio 12.

 

 

S druge strane, u dresu Hornetsa je blistao LaMelo Bol koji je na parketu proveo 39 minuta i ubacio 30 poena, od čega ćak 23 u poslendjoj deonici meča. Uz to je imao 10 skokova i 13 aisistencija, ali njegov "tripl-dabl" nije pomogao Šarlotu da sačuva prednost od 15 poena iz prvog poluvremena i ostvari trijumf. Baš kao što nisu ni po 20 ubačenih poena Gordona Haurda i Pi Džeja Vašingtona, odnosno poen manje Marka Vilijamsa.

Košarkaši Memfisa su u noći između nedelje i ponedeljeka ostvarili prvi trijumf u novoj sezoni NBA lige i to relativno ubedljivo protiv Portlanda 112:100.

Blejzersi su u poslednju deonicu ušli sa prednošću 86:82, ali su Grizliji napravili seriju 9:0 i preuzeli vođstvo koje nisu ispuštali do kraja meča. Najefikasniji pojedinac meča bio je Dezmond Bejn sa 30 ubačenih poena i najzaslužniji je za debitanstki trijumf u novoj sezoni.

"Naravno da ćemo da slavimo. Iza nas je nekoliko teških nedelja, mnogo smo se mučili i konačno smo ostvarili trijumf u kojem treba da uživamo. Čestitam momcima, vredno treniraju, posvećeni su i znali smo da naš rad mora da se isplati. Sada samo da nastavimo ovako", rekao je trener pobedničke ekipe, Tejlor Dženkins.

NBA liga

Klivlend - Golden Stejt 115:104
Dalas - Šarlot 124:118
Portland - Memfis 110:112

 

Standings provided by Sofascore

 

 

Standings provided by Sofascore