NBA

Harden prvi put pred kamerama po dolasku u LA: Nisam sistemski igrač, ja sam sistem!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

03.11.2023 18:11
Džejms Harden na konferenciji za novinare po dolasku u Kliperse AP Photo/Richard Vogel
Džejms Harden na konferenciji za novinare po dolasku u Kliperse

Košarkaš LA Klipersa Džejms Harden održao je prvu konferenciju za medije po dolasku u novu sredinu. Podsetimo, temperamentni plejmejker stigao je u Los Anđeles iz Filadelfije, a deo tog trejda bio je i srpski košarkaš Filip Petrušev, koji je kasnije prosleđen Sakramentu.

Podsetimo, Harden je otišao iz Filadelfije nakon nesuglasica sa generalnim menadžerom Derilom Morijem.

"Kada sam otišao iz Bruklina mislio sam da ću se penzionisati u Siksersima, ali je uprava imala druge planove. Nisu me hteli. Postoji mnogo narativa, ljudi misle da imaju svoje mišljenje. Ali ništa od toga nije istina", rekao je Harden.

Temperamentni plejmejker nedavno je odradio prvi trening sa Klipersima i mogao bi da se nađe u protokolu za naredni meč već u ponedeljak.

"Mislim da sam kreator na terenu. Ako bih dobio reč, mogu da kažem: ‘Hej, treneru, vidim ovo. Šta mislite o ovome?’. Neko ko mi veruje, ko veruje u mene, ko me razume. Ja nisam sistemski igrač. Ja sam sistem, rekao je Harden i dodao:

 

 

"Dakle, neko ko može da priča sa mnom, da razume, da ide napred, da shvati i da se prilagođava u hodu tokom utakmice. Do toga mi je stalo. Ne radi se o tome da ja postignem 34 poena, to sam već radio", zaključio je novi košarkaš LA Klipersa.

Nakon pet odigranih kola, ekipa iz Los Anđelesa nalazi se na šestom mestu Zapadne konferencije sa učinkom od tri pobede i dva poraza.

 

Standings provided by Sofascore