NBA

Džejms Harden i Filadelfija pod istragom NBA lige: Zašto nije bilo temparmentnog košarkaša u Milvokiju?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2023 14:26
Džejms Harden i Filadelfija pod istragom NBA lige: Zašto nije bilo temparmentnog košarkaša u Milvokiju? Tanjug/AP Photo/Matt Slocum, File

Organi NBA lige istražuju izostanak Džejmsa Hardena sa prve utakmice Filadelfije Seventisiksersa u četvrtak u Milvokiju, čime su možda prekršena pravila o učešću igrača, pišu u petak američki mediji.

Harden je tokom leta zatražio razmenu u LA Kliperse, ali klubovi nisu uspeli da postignu dogovor. Nakon toga se sporio s upravom Filadelfije, dolazio je i odlazio iz predsezonskog trening-kampa, a onda nije otišao s ekipom u Milvoki.

Nova pravila lige zahtevaju od najvećih zvezda da budu dostupne za utakmice koje prenosi nacionalna televizija (utakmica 76ers - Bucks emitovana je na TNT-u). Hardena nije bilo, a Filadelfija je u izveštaju o povredama navela da ne igra zbog povratka u takmičarski ritam.

"Razmatramo informacije o situaciji sa Džejmsom Hardenom kako bismo utvrdili da li postoji opravdan razlog zbog čega nije bio na utakmici u Milvokiju", rekao je portparol lige Michael Bass.

NBA liga može da kazni ekipe sa 100.000 dolara za prvi prekršaj pravila o učešću igrača osim u "retkim i neuobičajenim okolnostima", a kazne se nakon toga povećavaju. 

Harden (34) je bio izabran u Ol-star tim 14 sezona zaredom, sve do sezone 2022/23. Prošle je sezone za Filadelfiju prosečno postizao 21 poen, uz rekordnih 10,7 asistencija i 6,1 skok u 58 utakmica u kojima je startovao od početka.

Podsetimo, mečeve NBA lige možete pratiti u ekskluzivnim prenosima na TV Arena Sport.