NBA

MIlvoki i Filadelfija priredili spektakl: Lilard i Janis dali više od polovine poena za Bakse

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.10.2023 08:10
MIlvoki i Filadelfija priredili spektakl: Lilard i Janis dali više od polovine poena za Bakse Tanjug/AP Photo/Morry Gash

Košarkaši Milvokija i Filadelfije na spektakularan način su započeli učešće u novoj sezoni NBA lige, a pobedu su na kraju odneli Baksi - 118:117.

Više od polovinu poena za pobednički tim postigli su novajlija Demijan Lilard i Janis Adetokumbo koji su ukupno ubacili 62 poena. Grčki superstar je na svom kontu imao 23 poena i sada je ukupno dao 5.905 poena za Bakse i za tri poena na večnoj listi pretekao legendarnog Karima Abdula Džabara.

Jeste reprezentaivac Grčke pružio još jednu blistavu partiju, ali je čak i ona ostala u senci neverovatnog Demijana Lilarda koji je ubacio 39 poena i tako postao prvotimac Milvokija koji je postigao najviše poena na debitantskoj utakmici franšize.

I ne samo to, Lilard je na ovom susretu postigao poslednjih 11 poena za svoj klub i tako mu doneo pobedu nakon što je Filadelfija, za koju nije nastupao Filip Petrušev, opasno pripretila u finišu.

"Došao sam ovde da pobeđujem i mislim da sam na dobrom putu. Osećam polakao kako ekipa počinje da m iveruje, ja verujem saigračima i to je recept za uspeh. Samo da nastavimo ovako", rekao je Lilard.

I druga utakmica večeri je pružila vrhunsku košarku, bez obzira to je Finiks bio u okrnjenom sastavu protiv Lejkersa, a centralna figura je bio Lebron Džejms koji je započeo 21. sezonu u NBA ligi. Prva zvezda tima iz Los Anđelesa je ubacila 21 poen i tome dodala još osam skokova i devet asistencija za 35 minuta provedneih na terenu.

NBA liga

Milvoki – Fladelfija 118:117
LA Lejkers – Finiks 110:95