NBA

Ne postoji poseban motiv protiv Denvera, hoću da pobedim svakoga: Lebron Džejms spreman za start sezone

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.10.2023 09:25
Ne postoji poseban motiv protiv Denvera, hoću da pobedim svakoga: Lebron Džejms spreman za start sezone Tanuug/AP Photo/Ashley Landis

Nova sezona u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu startuje u noći između utorka i srede, uz prenose na TV Arena sport, a uvodnu utakmicu odigraće aktuelni šampion Denver i LA Lejkersi.

Biće to sudar dva vrhusnka igrača, sa jedne strane dvostrukog MVP-a lige, Nikole Jokića, a sa druge jednog od najboljih igrača u istoriji, Lebrona Džejmsa.

Dva tima su se u prošloj sezoni sastala u finalu Zapadne konferencije NBA lige, da bi Nagetsi kasnije u velikom finalu bili bolji od Majamija i osvojili prvu titulu u istoriji franšize.

Taj ubedljiv trijumf ekipe iz Klorada, procenili su američki mediji, mogao bi da predstavlja dodatni motiv za iskusnog Džejmsa koji započije 21. sezonu u najkvalitetnijoj ligi sveta, ali on tvrdi da ne gled tako na stvari.

"Nemam nikakav poseban motiv protiv Denvera zbog tog poraza u prošloj sezoni. Moje ambicije su da pobeđujem u svakoj utakmici, a protivnik uopšte nije bitan. Pobede me pokreću, daju mi energiju, a i sa 38 godina imam isti želju da se takmičim kao i ranije kad sam bio mlađi. Kada je budem izgubio, onda ću se povući": rekao je Džejms i dodao:

"U novu sezonu ulazim sa istom željom da osvojim titulu šampiona i daću sve od sebe da pomognem klubu da ostvarimo taj cilj".