NBA

Jović odmarao, Vembanjama pokazao klasu: Golden stejt "ponovo" uzeo meru Lejkersima

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.10.2023 08:50
Jović odmarao, Vembanjama pokazao klasu: Golden stejt "ponovo" uzeo meru Lejkersima AP Photo/Eric Gay

Tokom protekle noći odigrane su dve pripremne utakmice u NBA ligi, a pobede su ostvarile ekipe San Antonija i Golden stejta. Spursi su na krilima nove zvezde Viktora Vembanjame, bili bolji od Majamija, prošlogodišnjeg finaliste - 124:104, dok su Voriorsi u tesnoj utakmici savladali Lejkerse 129:125.

Bio je ovo prvi trijumf za San Antonio od dolaska mladog Francuza, koji je u protekle dve utakmice pokazao da će biti veliko pojačanje za Teksašane. Nakon solidnih 20 poena u duelu sa Oklahomom i sinoć je predvodio listu strelaca Sparsa, a meč je završio sa 23 poena, četiri skoka i isto toliko asistencija.

Na drugoj strani istakao se Džamal Kejn sa 24 poena, a u taboru Hita nije bilo Nikole Jovića, kao ni većine prvotimaca, koje je Erik Spolstra odlučio da odmori za naredne utakmice.

Što se same utakmice tiče. San Antonio proveo je u vođstvu veći deo susreta. Rezultatsku klackalicu videli smo gotovo do poslednja tri minuta, a onda je usledila 13:2 serija Sparsa u režiji Grejama, Mamukelašvilija i Vezlija za maksimalnih "+16" i prvu pobedu Teksašana u predsezoni.

 

 

U drugom meču večeri, Golden Stejt je u Los Anđelesu pobedio Lejkerse 129:125. Bio je to drugi put u roku od nekoliko dana da su Voriorsi bili bolji od "jezeraša" u pripremnom periodu. A, novi trijumf sedmostrukog šampiona NBA lige, potpisali su Džekson-Dejvis, Kuminga i Podziemski u poslednjih 30 sekundi meča.

Džonatan Kuminga je bio najefikasniji u pobedničkom taboru sa 26 poena. Stef Kari je dodao 18. Sa druge strane, Torijan Prins predvodio je listu strelaca Lejkersa sa 17 poena, dok su Entoni Dejvis i Lebron Džejms završili meč sa 13, odnosno 12 poena.