NBA

Beverli došao, Slovenac otišao: Bulsi otpustili Dragića - Evroliga gotovo nemoguća destinacija

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

01.03.2023 00:48
Beverli došao, Slovenac otišao: Bulsi otpustili Dragića - Evroliga gotovo nemoguća destinacija Tanjug/AP Photo/Matt Marton

Slovenački košarkaš Goran Dragić završio je svoju misiju u Čikagu. Bulsi su otpustili 37-godišnjeg veterana, koji će od večeras postati slobodan agent.

Plejmejker iz Ljubljane mučio se a povredom kolena ove sezone, zbog čega je imao skraćenu minutažu. Uglavnom bi provodio 10ak minuta na parketu, da bi nakon dolaska Patrika Beverlija, potpunio izgubio mesto u timu. 

 

 

Goran Dragić stigao je u Čigao prošlog avgusta kao slobodan igrač, a za franšizu iz Ilionisa odigrao je 51. utakmicu. Prosečno je beležio 6.4 poena uz 2.7 asistencije i mahom bi šansu dobijao sa klupe.

Na najveću košarkašku pozornicu sveta Slovenac je stigao 2008. godine, kada ga je kao 45. pika draftovao San Antonio. Ubrzo je trejdovan u Finiks, a tokom karijere promenio je čak šest NBA klubova. Jednom je bio Ol-star igrač (2018), a najveći uspeh napravio je u Majamiju, gde je igrao veliko finale protiv Lejkersa, u kom je njegova ekipa kasnije poražena sa 4:2 u seriji.

Ostaje da se vidi u kakvom će smeru otići karijera iskusnog plejmejkera, a ono što je gotovo izvesno, to neće biti u Evroligi, gde rok za registraciju novih igrača ističe 1. marta. S obzirom da je nedavno okončao reprezentativnu karijeru, a bude li se odlučio da uradi isto i sa klupskom, onda ga verovatno možemo očekivati u Cedevita Olimpiji, gde bi igrao sa bratom Zoranom.