NBA

Redik hvalio Jokića: Kada ga gledam, vidim dominaciju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2023 13:38
Redik hvalio Jokića: Kada ga gledam, vidim dominaciju Tanjug/(AP Photo/David Zalubowski)

Bivši košarkaš, Džej-Džej Redik, prokomentarisao je u svom podkastu igru Nikole Jokića i aktuelnu MVP trku.

Srpski igrač prosečno beleži tripl-dabl, što je Raselu Vestbruku samo po sebi donelo MVP titulu 2017. godine iako je Oklahoma tada završila na šesto mestu, dok je Denver trenutno prvi sa učinkom od 43 pobede i 19 poraza.

Ipak, i dalje mnogi analitičari smatraju da bi tri MVP titule zaredom bile previše, a njima Redik poručuje:

"Dosta priče o Jokiću se svodi na ono što vidimo i analitici. Kao da kažete da analitika reflektuje koliko je Jokić dominantan, ali to ne reflektuje ono što vidimo. Kako da kažete da kada gledate drugog igrača jasno je da je on mnogo vredniji. Jasno je da je bolji. I moje pitanje ljudima koji bi to rekli je šta je**te vidite kada gledate Nikolu Jokića? Jer kad ja gledam Jokića vidim dominaciju, nekoga ko čini saigrače boljim", rekao je Redik.

Potom je nekada sjajni šuter obrazložio da maltene svi Jokićevi saigrači imaju najbolju sezonu u svojim karijerama.

"Razmislite malo o ovome. Imamo Kantevijusa Koldvel-Poupa, koji ima najefikasniju sezonu u karijeri. Eron Gordon ima najefikasniju sezonu u karijeri. Majkl Porter Džunior, koji pogađa otvorene trojke i slobodne ulaze. Ili igra pik-en-pop sa Jokićem i dobija koševe iz 'katova'. Džamal Marej sve vreme profitira od akcija sa Jokićem. Brus Braun ima najefikasniju sezonu u karijeri. Šta vi gledate? Da li shvatate košarku?".

Iako nisu ista pozicija, Redik je za kraj uporedio uticaj na igru Stefa Karija i Nikole Jokića.

"Vraćamo se na priču o Stefu Kariju od prošle sezone. Malo je drugačije, ali je on bukvalno sunce, bukvalno zvezda oko koje se vrte planete. Sve što Golden Stejt radi se vrti oko njega i svi igrači zvezdu su takvi do nekog nivoa. Ne znam igrača u NBA koji više od Jokića čini svoje saigrače boljim. Mislim da je to pošteno reći. Kada pričamo o nečijoj vrednosti u ekipnom sportu, on je na vrhu liste", zaključio je Redik.