NBA

Bogdan Bogdanović: Nadam se da ću ostati do kraja karijere u Atlanti

komentari (0)

Izvor: Tanjug

03.10.2023 11:30
Bogdan Bogdanović: Nadam se da ću ostati do kraja karijere u Atlanti Twitter/Atlanta Hawks

Košarkaš Atlante, Bogdan Bogdanović, izjavio je danas da mu je nastup za reprezentaciju Srbije na Svetskom prvenstvu u Manili mnogo značio i dodao da bi voleo da završi karijeru u američkom klubu, prenose lokalni mediji.

Bogdanović je nedavno sa reprezentacijom Srbije osvojio srebrnu medalju na Mundobasketu. On je priznao da je u odličnoj formi stigao u Atlantu.

"Nisam bio u optimalnom stanju ranijih godina kada je trening kamp u pitanju. Na primer, da me je neki momak pozvao na basket, ne bih mogao odmah da izađem na teren. Trebalo bi mi barem pola sata da se istegnem i zagrejem, sada to mogu bez problema. Pomoglo mi je što sam igrao na SP. Uvek volim da igram za Srbiju", rekao je Bogdanović u Atlanti na Media deju.

On je član Atlante od 2020. godine. Bogdanović je u martu produžio sa Hoksima ugovor na još četiri godine za 68 miliona dolara.

"Ovo je prvi tim još od Partizana da sam ostao četiri godine. Jako sam uzbuđen zbog onoga što sledi, raduje me što sam ovde. Nisam znao mnogo o Atlanti kada sam dolazio, sada kada odem u Srbiju, počinje da mi nedostaje. Volim da budem ovde i nadam se da ću ostati u ekipi do kraja karijere", naveo je Bogdanović, koji je prošle sezone prosečno postizao 14 poena i imao je 3,1 skok i 2,8 asistencija po utakmici.

Bogdanović (31) je igrao za Partizan od 2010. do 2014. godine, a potom je nastupao za Fenerbahče i Sakramento.

Nova sezona u NBA ligi počinje 25. oktobra, a Atlanta će dan kasnije u prvom kolu igrati sa Šarlotom.