NBA

Šarlot u odličnoj seriji: Vezao pet pobeda u nizu, ovoga puta pao Detroit

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2023 07:58
Šarlot u odličnoj seriji: Vezao pet pobeda u nizu, ovoga puta pao Detroit Tanjug/AP Photo/Jacob Kupferman

Košarkaši Šarlota nastavili su seriju pobeda u NBA lige, sada ih imaju pet u nizu, a u noći između ponedeljka i utorka su bili bolji od Detroita 117:106.

Međutim, nije ovo bila baš idilična noć za navijače Hornetsa, budući da se tokom treće četvrtine povredio Lamelo Bol i po svemu sudeći povreda zgloba je takva da ga čega duža pauza, možda čak i do početka naredne sezone.

"Ovo je tako frustrirajuće. Bol je neizostavni deo ovog tima, njegova pomoć nam je potrebna. To što se njemu dogodilo je tipična košarkaška povreda, takve situacije su moguće na svakom meču i niko od nas tu ne može ništa da uradi. Želimo mu brz i uspešan oporavak", rekao je posle meča prvotimac Šarlota Gordon Hauard koji je meč završio sa 19 poena, jednim više od povređenog Bola.

Meč nije završio ni košarkaš Bostona Džejson Tejtum koji je prvi put u karijeri dobio isključujuću ličnu grešku, pa je meč protiv Njujrka (94:109) završio sa 14 poena, devet asistencija i sedam skokova.  

Džimi Batlert je postigao 23 poena u tesnoj pobedi Majamija nad Filadelfijom (101:99), a uz to je imao i 11 skokova i devet asistencija.

NBA liga

Šarlot - Detroit 117:106
Fiadelfija - Majami 99:101
Njujork - Boston 109:94
Nju Orleans - Orlando 93:101