Evroliga

Jedna od najbitnijih utakmica za Partizan: Crno-beli večeras dočekuju Fenerbahče

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.02.2023 11:14
Jedna od najbitnijih utakmica za Partizan: Crno-beli večeras dočekuju Fenerbahče MN Press

Košarkaši Partizan Mozzartbeta večeras od 21.00 u Beogradu dočekuju Fenerbahče u okviru 25. kola Evrolige. U prvom ovosezonskom duelu Partizan je u Istanbulu slavio sa 73:72, tako da se crno-beli nadaju da će do pozitivnog ishoda doći i pred domaćom publikom.

Trener Partizana, Željko Obradović, izneo je svoja očekivanja pred meč, prilikom čega se osvrnuo na tešku situaciju u kojoj se protivnik (kao i cela Turska) nalazi:

 

 

"Prilično neobična situacija, jer su već neko vreme bez utakmica zbog svega što se desilo, nažalost. Prekinuto je prvenstvo, nisu igrali u Kupu, ni tu utakmicu Evrolige. Bilo je nekih informacija da su planirali da igraju i neke prijateljske utakmice, ali nemamo nekih infromacija više osim rezultata. Ono što je bitno da su im se vratili neki igrači. Lepa je i vest da je Nemanja Bjelica počeo da trenira sa ekipom. Što se tiče načina igre Fenerbahčea, poznato je da imaju nosioce, mogu da igraju sa različitim postavama, da igraju sa tri visoka igrača i onda ima dosta promena u odbrani. Mogu da igraju i sa niskom postavom i onda da traže rešenja u šutu za tri poena. Sve to znamo i probali smo da se pripremimo kao prvi put kada smo igrali sa njima", rekao je Obradović.

Na istu temu govorio je i košarkaš turskog tima, Melih Mahmutoglu:

"Prolazimo vrlo težak trenutak kao zemlja. Duboko u našim srcima, osećamo tugu zbog naroda koji je izgubio život posle zemljotresa koji su se nizali jedan za drugim. Sve naše molitve su za njih. U periodu smo kada je vrlo teško fokusirati se na košarku, ali shvatamo važnost nadolazećeg meča za nas. Želimo da pobedimo uz maksimalan napor", podvukao je Mahmutoglu.

Podsetimo, igrači Fenerbahčea nositi komplet crnu opremu u znak podrške svom narodu:

"Bićemo u crnom na terenu protiv Partizana. Naša srca i naše molitve su uz naš narod u regijama pogođenih zemljotresom", rečeno je iz kluba.

 

 

Partizan trenutno zauzima šesto mesto na tabeli Evrolige, a ukoliko večeras zabeleži trijumf izjednačiće se po broju pobeda sa petoplasiranim Fenerbahčeom.

Evroliga, 25. kolo:

Četvrtak

Makabi Tel Aviv - Bajern Minhen 20.05
Olimpija Milano - Panatinaikos 20.30
Real Madrid - Žalgiris 20.45
Partizan - Fenerbahče 21.00

Petak

Crvena zvezda - Alba 19.00
ASVEL - Efes 20.00
Valensija - Olimpijakos 20.30
Virtus - Baskonija 20.30
Barselona - Monako 20.45

 

Standings provided by Sofascore