Evroliga

Sada i zvanično: Panatinaikos se zahvalio Dejanu Radonjiću

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

21.02.2023 19:10
Sada i zvanično: Panatinaikos se zahvalio Dejanu Radonjiću MN Press

Crnogorski trener i bivši strateg Crvene zvezde Dejan Radonjić (53) zvanično je završio saradnju sa Panatinaikosom, saopštio je grčki klub. Dejan Radonjić preuzeo je "zelene" početkom sezone, kada je napustio ekipu sa Malog Kalemegdana. Međutim, nije se dobro snašao u novom okruženju, a posle nešto lošijih rezultata u Grčkoj, danas je zvanično okončan njegov mandat na klupi Atinjana.

Grčki velikan zabeležio je svega osam pobeda u Evroligi uz 16 poraza, što naravno, nije opravdalo očekivanja čelnika šestostrukog šampiona Evrope. Predsednik kluba je i pre dva meseca javno pružio podršku Radonjiću. Čak su i skupljena sredstva za nova pojačanja, međutim ni to nije donelo boljitak na terenu, pa je odlazak crnogorskog trenera bio i logičan sled događaja.

"Košarkaški klub Panatinaikos objavljuje kraj saradnje sa trenerom Dejanom Radonjićem, kome želimo sve najbolje u daljoj karijeri i životu", saopštio je grčki klub putem društvenih medija.

 

 

Tokom jučerašnjeg dana između Radonjićevih menadžera i čelnika Panatinaikosa, vodili su se dugi sastanci oko visine odštete, a može se reći da je crnogorski trener dobio tu rundu pregovora. Zbog prevremenog prekida saradnje Radonjiću će navodno biti isplaćena puna plata za ovu sezonu, što je oko 1.2 miliona evra, dok će naredne godine dobiti 50 odsto ukupnih primanja (600.000 evra).

Dejana Radonjića će na klupi grčkog tima, do kraja sezone zameniti bivši trener Lavrije Hristos Serelis, koji će biti privremeno rešenje, dok se ne nađe neko trajno.