Evroliga

Bojan Dubljević i zvanično u Zenitu: Hteo sam da završim karijeru u Valensiji, ali...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2023 22:34
Bojan Dubljević i zvanično u Zenitu: Hteo sam da završim karijeru u Valensiji, ali... MN Press

Ono što se danima najavljivalo, danas je i obelodanjeno. Crnogorski košarkaš Bojan Dubljević i zvanično će nastaviti karijeru u Zenitu, a sa ruskim klubom dogovorio je jednogodišnju saradnju.

Rođeni Nikšićanin prethodno je 11 godina nosio dres Valensije, gde je izrazio želju i da završi karijeru. Ali, zbog nepoznatih stvari, nije došli do nastavka saradnje, pa je 205 centimetara visoki centar odlučio da podigne "jedra" i da se na zalasku karijere oproba u ruskoj košarci.

"Tačno je da je to malo čudno i situacija nije prijatna. Želim da dam sve od sebe i zaista ne znam da li igram poslednju sezonu ovde ili ne. Rekao sam već mnogo puta da želim da ostanem ovde i da ovde završim karijeru, i to se nije promenilo. To je moj san, ali da bi se to ostvarilo potrebna je i druga strana", rekao je svojevremeno Duvljević po pitanju svog ostanka u Valensiji.

Bilo kako bilo, svoju karijeru će nastaviti u Zenitu ove sezone, koji se zbog sankcija Evroligi, ne takmiči na međunarodnoj sceni. On je peto pojačanje ove godine, a pre njega stigli su Kajl Kurik, Vins Hanter, Timofej Gerasimov i Georgi Žbanov.