Evroliga

Španci tvrde, Kampaco u dresu Reala već ove nedelje: Na stolu plata od milion evra?

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

10.07.2023 17:50
Španci tvrde, Kampaco u dresu Reala već ove nedelje: Na stolu plata od milion evra? MN Press

Otkako se okončala sezona, krenula je velika pomama za potpis Fakunda Kampaca, košarkaša Crvene zvezde, koji će prema pisanju svetskih medija, izvesno napustiti Mali Kalemegdan ove sezone i to najverovatnije zbog ponude Real Madrida. Nadali su se iz crveno-belog tabora da će iskusni Argentinac možda ostati još jednu sezonu u klubu i pokušati da naprave iskorak na međunarodnoj sceni, ali prema najnovijim informacijama španske Marke, ta solucija je sve dalja od realnosti.

Kako tvrde tamošnji mediji, Kampaco će se vratiti u Madrid još ove nedelje. Dogovor je navodno postignut na godinu dana, a kada se odbiju svi porezi i klauzula za odlazak u NBA ligu, njegova neto plata po sezoni iznosiće oko milion evra. Međutim, budući da je još uvek pod ugovorom sa Zvezdom, njegov otkup koštaće 50.000 evra, što je, kad se sve sabere, sitnica i za manje klubove od španskog velikana, pa se svodi zaključak da je njegov povratak u Real gotovo izvesna stvar. 

Fakundo Kampaco stigao je zimus u Beograd, a zbog sankcija u Evroligi, odigrao je svega devet utakmica na međunarodnoj sceni. Beležio je u proseku 15 poena, šest skokova, uz indeks korisnosti 18.7. Sa crveno-belima osvojio je dve titule (Kup Radivoja Koraća i Superligu), dok je u borbi za trofej regionalnog šampiona izgubio od Partizana.

Prethodno je igrao za Pejnarol, Real Madrid, Mursiju, Denver i Dalas, a najveće uspehe ostvario je sa "kraljevskim klubom", sa kojim je osvojio dve titule prvaka Evrope.