Evroliga

Slučaj Mirotić - gde će završiti najbolji krilni centar Evrope?

komentari (0)

Autor: Kosta Simetić

09.07.2023 15:55
Slučaj Mirotić - gde će završiti najbolji krilni centar Evrope? MN Press

Nikola Mirotić se 2019. godine odlučio na potez koji se ne viđa toliko često. U dobrim, ako ne i najboljim godinama rešio je da se iz NBA lige vrati u Evropu i potpiše ugovor sa Barselonom.

Ipak, usled finansijskih problema Katalonaca, košarkaška sekcija će naredne sezone pretrpeti smanjenje budžeta, što je odmah dovelo u pitanje ostanak Mirotića u klubu. Još i pre osvajanja ACB lige i nagrade za najkorisnijeg igrača finala, u javnost je izašla informacija da će španski as promeniti sredinu ovog leta.

Red zainteresovanih za potpis sjajne četvorke je bio dugačak, ali se u poslednjih nekoliko dana skratio.

Kada je Saša Vezenkov rešio da se oproba u NBA ligi i potpiše ugovor sa Sakramento Kingsima, Olimpijakos je odmah krenuo u potragu za zamenom MVP-ja Evrolige i izbor je pao na igrača koji je istu nagradu osvojio 2022. godine.

Međutim, kako prenosi grčki "SDNA", Mirotić je odbio ponudu crveno-belih iz Pireja, što ne znači da na kraju neće pojačati Olimpijakos kome je sada, posle odlaska Kostasa Slukasa u Panatinaikos, budžet rasterećen i može dodatno da pojača svoju ponudu.

Upravo PAO takođe prati situaciju oko Mirotića, a odavno je poznato da grčki velikan želi da se vrati u sam vrh evropske košarke. U klub je stigao Ergin Ataman koji je odmah počeo da sklapa moćan sastav, a redom su dolazili: Luka Vildoza, Matijas Lesor, Kostas Adetokumbo, Dinos Mitoglu i pomenuti Slukas.

 

 

Ovaj grčki portal naveo je još dva kluba kao potencijalnu destinaciju za Mirotića, a to su Olimpija Milano i Crvena zvezda, a delimično saglasan sa "SDNA" je i italijanski novinar, Mateo Andreani.

 

 

Naime, on takođe navodi Crvenu zvezdu kao opciju za Mirotića, dok je u trci i Monako. Kako je preneo Andreani, oba tima su u nedelju košarkašu predstavili nove ponude.

Takođe, španska "Marka" objavila je ranije danas da ni Partizan nije bez šansi za potpis iskusnog igrača, a kao važan faktor pominje se ostanak Kevina Pantera u klubu i velike ambicije crno-belih u narednoj sezoni.

Pre svega, Mirotić mora da nađe zajednički jezik sa Barselonom i raskine ugovor sa Kataloncima, a onda ćemo i dobiti odgovor na pitanje čije boje će braniti nekadašnji as Čikago Bulsa.