Evroliga

Slukas zvanično više nije košarkaš Olimpijakosa: Itudis ga čeka u Feneru

komentari (0)

Izvor: Tanjug

06.07.2023 23:23
Slukas zvanično više nije košarkaš Olimpijakosa: Itudis ga čeka u Feneru MN Press

Košarkaški klub Olimpijakos saopštio je danas da je raskinuo saradnju sa iskusnim bekom Kostasom Slukasom.

"Hvala ti na svemu što si dao Olimpijakosu u poslednje tri godine i hvala na doprinosu za osvojenih pet trofeja i plasmanu na dva uzastopna završna turnira Evrolige. Želimo ti sve najbolje u nastavku karijere", saopštio je Olimpijakos na svom zvaničnom sajtu.

Slukas (33) je u ponedeljak imao sastanak sa braćom Angelopulos, koji su suvlasnici grčkog kluba. 

Grčki mediji navode da je sastanak trajao četiri sata, ali da dogovora dve strane nije došlo. Slukas je jutros obavestio čelnike Olimpijakosa da ne želi da produži ugovor sa šampionom Grčke. Olimpijakos je navodno ponudio Slukasu ugovor na dve godine uz mogućnost produženja na još jednu sezonu u vrednosti između 4,5 i pet miliona evra.

 

 

Slukas je prošle sezone u Evroligi prosečno postizao 11 poena i imao je 2,1 skok i 5,6 asistencija po utakmici. Grčki košarkaš se na društvenim mrežama oprostio od Olimpijakosa.

"U životu sportiste postoje dobri i loši trenuci. Tokom moje trogodišnje epizode u Olimpijakosu, nakon mog povratka, doživeli smo puno titula i uspeha. Počeli smo sa timom koji je samo učestvovao u Evroligi i završili s dvostrukim uzastopnim osvajanjem titula u Grčkoj, uz navijače koji su nas pratili i podržavali svuda.

Doživeli smo priznanje na najvišim nivoima Evrolige, utemeljili svoje prisustvo na Fajnal-foru i stekli poštovanje od svih protivnika.

Danas se moji putevi sa Olimpijakosom razilaze. Moje duboko poštovanje prema braći Angelopulos nije bilo nametnuto, već je bilo inspirisano. Zbog toga smo proveli toliko sati tražeći rešenje na našem nedavnom sastanku. Svi smo delili isti cilj unutar tima i tako smo napredovali i postigli uspeh. Bilo da smo pobedili ili izgubili, to smo radili zajedno.

S obzirom na nedavne događaje, osećam da nisam uspeo da dobijem isto poštovanje od svih. Međutim, jedna loša nota na kraju ne zasenjuje tri divne godine. Odlazim s osećajem ispunjenosti i čistog obraza, znajući da sam dao sve od sebe i više kako bih odao počast dresu. Borio sam se zajedno sa saigračima, navijačima i rukovodstvom koje mi je ukazalo poverenje tokom teškog perioda za organizaciju. Nadam se da sam mogao da vratim koliko sam mogao.", napisao je Slukas.

Grčki mediji navode da bi Slukas mogao da nastavi karijeru u Fenerbahčeu. On je već igrao za turski klub od 2015. do 2020. godine.