Evroliga

Vlasnik Panatinaikosa uz crno-bele: Evropi treba više timova kao što je Partizan, a ne kao Real!

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.04.2023 22:10
Vlasnik Panatinaikosa uz crno-bele: Evropi treba više timova kao što je Partizan, a ne kao Real! Printscreen/dpg7000

Posle jučerašnje odluke disciplinske komisije Evrolige i izrečenih kazni na račun košarkaša Real Madrida i Partizana, oglasio se vlasnik Panatinaikosa Dimitris Janakopulos, koji je, sudeći prema njegovoj izjavi na društvenim medijima, otvoreno stao na stranu srpskog kluba.

Prvi čovek atinskog kluba i u prošlosti je kritikovao odluke elitnog takmičenja, a danas je naročito bio "glasan" na društvenim medijima, gde je "pecnuo" i gradskoj rivala.

"Evropskoj košarci je potrebno više ekipa poput Partizana i manje timova poput Reala. Ali pre svega, potrebna je ogromna promena da se smire strasti otkako je Đordi otišao. Takođe, neko mora da obrati pažnju i na očajno suđenje. Neko mora sedeti i gledati samo utakmice Olimpijakosa i Reala kako bi znao o čemu pričam", saopštio je Janakopulos na društvenim medijima.

 

 

Podsetimo, Evroliga je kaznila Kevina Pantera na dve utakmice neigranja, Matijasa Lesora na jednu, dok su igrači Reala Geršon Jabuzele i Gabrijel Dek dobili pet, odnosno jednu utakmicu suspenzije. Igrači oba evroligaška kluba kažnjeni su zbog tuče koja se dogodila u drugoj utakmici četvrtfinalne serije elitnog takmičenja u Madridu, a meč je registrovan pobedom beogradskog kluba, koji je na manje od dva minuta do kraja imao prednost 95:80.