Evroliga

Vlasnici "A" licence nastavljaju saradnju do 2040. godine: Tu je i CSKA, nema Albe!

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

11.06.2024 14:16
Vlasnici "A" evroligaške licence potpisali su novi ugovor do 2040. godine Profimedia
Vlasnici "A" evroligaške licence potpisali su novi ugovor do 2040. godine

Vlasnici "A" licenci u Evroligi su doneli odluku da nastave saradnju do 2040. godine! To bi značilo da neće biti nikakvih promena kada je u pitanju dugoročna licenca za elitno košarkaško takmičenje. Ovu informaciju je preneo Aris Barkas, glavni urednik "Eurohoops" portala.

Zanimljivo je da se među 13 vlasnika koji su doneli odluku nalazi i moskovski CSKA, dok se Alba iz Berlina ne nalazi na pomenutom spisku. Tako će CSKA, Barselona, Real Madrid, Baskonija, Bajern, Panatinaikos, Olimpijakos, Makabi, Fenerbahce, Anadolu Efes, Monako, Asvel i Armani biti sigurni učesnici Evrolige do 2040. godine.

Ugovor na 15 godina zvanično počinje da važi na leto 2025. godine, jer tada ističe desetogodišnji ugovor koji je trenutno na snazi.

Defintivno je da će Crvena zvezda i Partizan i dalje zavisiti od specijalnih pozivnica. Iako je bilo nekih najava o "B" licencama, pa i trogodišnjim ugovorima, za sada nema naznaka da će tako nešto biti dostupno srpskim klubovima.

Odluka o svim učesnicima naredne evroligaške sezone biće doneta sledeće nedelje, a Barkas takođe prenosi kako je Valensija trenutno najbliža selidbi u Evropkup.