Evroliga

Gudurić se raduje polufinalu sa Panatinaikosom: Ovaj F4 mi najviše znači

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.05.2024 21:03
Košarkaš Fenerbahčea, Marko Gudurić MN Press
Košarkaš Fenerbahčea, Marko Gudurić

Košarkaše Fenerbahčea u petak (18.00) očekuje okršaj sa Panatinaikosom u okviru prvog polufinala Fajnal-fora Evrolige. Iako tako nije delovalo u prvom delu sezone, turska ekipa je posle promene trenera (odlazi Dimitris Itudis i kormilo preuzima Šarunas Jasikevičijus) uspela da se konsoliduje i pokaže da je kadra za napad na titulu šampiona Starog kontinenta. 

U susret velikoj utakmici, izjavu za "BasketNews" dao je srpski reprezentativac, Marko Gudurić. Nekadašnjem košarkašu Zvezde ovo je treći F4 turnir, i on smatra da mu je ovaj najdraži. 

"Naravno, mnogo je posebnije. U prva dva navrata sam bio mlad i tek sam došao u jedan od najboljih timova u Evropi. Tada je za nas igranje na Fajnal-foru bio normalna stvar. Kada sam otišao, i posle se vratio, shvatio sam koliko je teško doći do F4, tako da mi mnogo više znači ovaj prolazak", rekao je Gudurić.

MN Press

Marko Gudurić u dresu Fenerbahčea

Marko je prokomentarisao novog stratega, Jasikevičijusa, koji je dolaskom na klupu kompletno preokrenuo sezonu tima.  

"Mislim da je njegov dolazak u tim promenio mnogo stvari za nas. Trebalo je neko vreme da se prilagoimo njegovom (Šarunasovom) sistemu i filozofiji, ali kada smo kliknuli, mislim da je sve krenulo. Trudim se da budem deo tima, deo sistema i pravila koja postavlja", istakao je nekadašnji igrač Memfis Grizlisa, i nastavio o Litvančevom načinu organizovanja ekipe:

"To je timski duh. Pre svega, timska igra i praćenje postavljenih pravila. On bukvalno 'propoveda' tu ideju: 'slušajte pravila, radite ovo, radite ono', i kada god bismo ispoštovali dogovor, ispostavilo se kao dobro za nas. Jednostavno je, moramo da nastavimo ovako".

Iako je dva puta dolazio nadomak, nikada nije dograbio trofej šampiona Evrolige, tako da su ga novinari upitali šta je potrebno kako bi se to promenilo.  

"Potrebno je da pobedimo Panatinaikos, a onda i koga god da se pojavi u nedelju", rekao je u šali Gudurić i dovršio u ozbiljnom maniru: 

"Bilo bi to ostvarenje sna. Radiš i treniraš za ove trenutke, za trofej, još od detinjstva. Biće neverovatno i fantastičan osećaj"