Evroliga

Ništa još nije sigurno: Crvena zvezda nema obezbeđeno učešće u Evroligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.05.2024 18:02
Košarkaši Crvene zvezda sa trofejem ABA lige MN Press
Košarkaši Crvene zvezda sa trofejem ABA lige

Košarkaši Crvene zvezde su osvajanjem AdmiralBet ABA lige, pobedom nad Partizanom sa 3:0 u finalnoj seriji, očekivali da su sebi uspeli rešiti brigu nastupanja u najjačem evropskom takmičenju naredne sezone. Ipak, signali Paulijusa Montejunasa, generalnog direktora Evrolige, otkrivaju da ništa još nije osigurano. 

Naime, on je u razgovoru za portal "Basketnews" naveo da tek treba da se objave uslovi i kriterijumi za nastupanje među košarkaškom elitom Starog kontinenta, te da nacinonalna prvenstva praktično nemaju značaj. 

"Biti šampion više ne znači učešće u takmičenju. Više nije situacija - pobediš i uđeš. Mesto u domaćim šampionatima više nije važno. Svako ima šansu, razgovaramo sa svakim. Moj zadatak je da iznesem kriterijume ocenjivanja kako bi klubovi to mogli da vide i razumeju", rekao je Motejunas uz obrazloženje da će konačnu odluku doneti klubovi sa stalnim licencama Evrolige.

Guliver

Paulijus Montejunas, generalni direktor Evrolige

Izjava generalnog direktora znači da sada ponovo imamo slučaj gde će se pet imena nadmetati za četiri specijalne pozivnice. U pitanju su, pored kluba sa Malog Kalemegdana, Partizan, Valensija, Virtus iz Bolonje, i Alba iz Berlina. 

"Nama je stalo do Berlina, ali oni su jedan od pet", rekao je Motejunas i najavio paklenu borbu za četiri pozivnice.

Sve sugeriše da beogradske "večite" očekuje veoma nervozno leto u kome će morati da čekaju zvanični odobrenje za nastup u Evroligi, pre nego što bi samouvereno mogli da krenu u formiranje konkurentnih timova za predstojeću sezonu 2024/25.