Evroliga

Zvezda i ove godine domaćin ANG turnira: Svi mečevi biće prenošeni na kanalima TV Arena sport

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

27.03.2023 14:48
Zvezda i ove godine domaćin ANG turnira: Svi mečevi biće prenošeni na kanalima TV Arena sport Evroliga

Košarkaški klub Crvena zvezda biće od petka, 31. marta do nedelje, 2. aprila  organizator kvalifikacionog turnira juniorske Evrolige ANGT Marko Ivković, a svi mečevi biće prenošeni na kanalima TV Arena sport.

Crveno-beli 12.  put organizuju ovo prestižno takmičenje, a juniorski tim Crvene zvezde takmičiće se u grupi A sa Partizanom, Valensijom i ekipom koja je debitovala prošle sezone ANGT Team koji je sastavljen od talentovanih momaka iz celog regiona i Evrope. Taj tim sa velikim uspehom prošle sezone vodio je Vasilis Spanulis, ove godine na klupi će biti Peteri Koponen, dok će u grupi B će igrati Mega MIS, francuski INSEP, i turski Anadolu Efes.

"Zvezda je 12. put organizator i moram to svaki put da ponovim i istaknem, po tome smo jedinstveni i kao klub i kao grad Beograd, jer su se svi ostali gradovi domaćini menjali. Drago mi je što ovaj turnir nosi ime našeg tragično nastradalog navijača Marka Ivkovića. I pored imperativa rezultata koji imamo i obavezu kao Crvena zvezda, dugoročna strategija našeg kluba je da razvijamo mlade igrače i da oni kroz mlađe selekcije dođu do prvog tima, a onda u budućnosti da nose naš klub", rekao je za zvanični  klupski sajt direktor crveno-belih Nemanja Vasiljević i dodao.

"Ne moram da ponavljam da smo tokom ovih godina stekli i iskustvo i rutinu organizacije ovakvog turnira, što ne znači da ne želimo da uvedemo i nešto novo i pomerimo lestvicu još više.  Zahvaljujem se Evroligi na poverenju, našoj Republici Srbiji, gradu Beogradu i KSS, jer su svi pomogli mnogo kada je organizacija ovakvog turnira u pitanju. Hvala i našim partnerima. Pozvao bih naše navijače i ljubitelje košarke da u naredna tri dana dođu u Basket siti i gledaju na delu najbolje mlade igrače Evrope".

Kvalifikacioni turnir u Beogradu

petak

Crvena zvezda – Valensija 09.00
Partizan – INSEP 11.00
Venecija – Mega 13.00
Efes – INSEP 15.00
Crvena zvezda – Partizan 17.00
Valensija – ANGT 19.00

Subota

Mega Mis – Efes 09.00
Venecija – INSEP 11.00
Valensija – Partizan 13.00
Crvena zvezda – ANGT 15.00
Efes – Venecija 17.00
INSEP – Mega Mis 19.00

nedelja

Utakmica za 7. mesto 11.00
Utakmica za 5. mesto 13.00
Utakmica za 3. mesto 15.00
Finale 18.30