Evroliga

Glavobolja za Obradovića pred Efes: Nastup dva košarkaša pod znakom pitanja

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2024 14:45
Trener Partizana Željko Obradović MN Press
Trener Partizana Željko Obradović

Trener Partizana Željko Obradović govorio je pred utakmicu sa Anadolu Efesom. Susret 27. kola Evrolige na programu je sutra od 20:30 u Areni, gde će obe ekipe biti pred imperativom pobede.

Ovo će biti njihov drugi okršaj u sezoni, a prethodni je pripao turskom timu, koji je u Istanbulu slavio - 100:94.

"Igraćemo protiv tima, koji je sa novim trenerom i imali su odlične rezultate u poslednje vreme, sem finala Kupa, koji su izgubili protiv Fenerbahčea. Očigledno da su igrači dobili nove uloge i da je čovek koji je dugo godina bio pomoćni trener, da veruje igračima koji su tu godinama. U odnosu na prvu utakmicu, roster je promenjen, neki igrači su se oporavili i oni igraju veoma dobro", rekao je Obradović i dodao:

"Njihov kvalitet je svima veoma dobro poznat. Za nas je važno da smo okupili igrače u nedelju, da su se reprezentativci Srbije priključili danas. Da iskoristim priliku i čestitam na pobedama u kvalifikacijama. Odradili su jedan trening, to je nešto što je za nas bilo bitno. Radili su na veoma dobar način, posvećen i sa željom da odigramo dobro utakmicu."
 

 

 

Otkrio je i kakvo je zdravstveno stanje u ekipi.

"Džejms ima problem sa ramenom, povreda iz finala Kupa. Nije trenirao danas Tristan, osetio je bol u kolenu, videćemo sutra kakva će situacija biti i da li će moći da pomogne ekipi."

Još jednom je pohvalio navijače.

"Navijači Partizana su poznati po tome da će uvek dati podršku. Moram iskoristiti priliku da ih zamolim da podrže tim i igrače i da mi iz te energije, iz onoga što daju timu, da dođemo do dobrih rezultata. Ovaj klub postoji i takav je kakav je zahvaljujući njima. Svi mi ostali smo prolazni, dolaziće novi ljudi, ali ono što je snaga Partizana to su ovi ljudi. Ako možda to nekom nije jasno do sada evo da kažem, svi smo mi zamenljivi i ovaj će klub postojati bez nas, ali oni su ta snaga, jer su najbolji navijači na svetu", zaključio je trener srpskog tima.

Partizan je trenutno 11. u Evroligi sa 12 pobeda i 14 poraza, dok je Efes na 14. poziciji sa učinkom 11-15.
 

 

Standings provided by Sofascore