Evroliga

Trener Efesa pred gostovanje Partizanu: Obradović i ja ne možemo da se pominjemo u istoj rečenici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

28.02.2024 11:35
Trener Anadolu Efesa Tomislav Mijatović MN Press
Trener Anadolu Efesa Tomislav Mijatović

Trener Anadolu Efesa Tomislav Mijatović govorio je pred susret 27. kola Evrolige protiv Partizana. Meč u Beogradu na programu je sutra od 20:45, a taj duel biće ključan za oba tima pred nastavak takmičenja.

Partizan je 11. na tabeli sa 12 pobeda i 14 poraza, dok je Efes na 14. poziciji sa skorom 11-15. Biće ovo njihov drugi duel u sezoni, a prvi je završen pobedom Efesa u Istanbulu - 100:94.

U razgovoru za "Meridian sport", hrvatski stručnjak imao je samo reči hvale za Obradovića.

"Pod broj jedan… Ni pod kojim uslovom ja ne mogu da budem u rečenici sa gospodinom Obradovićem. Svako ko je normalan, njemu je to jasno. Da ne pričam ja sada šta je i ko Obradović. Drugo, sa sportske i ljudske strane, kada si u Efesu, moraš da staviš po strani sve veličine i magnitude njihovih imena i da se boriš", rekaoje Mijatović.
 

 

 

"Hoćemo da pokažemo veličinu Efesa u Beogradu", kaže Mijatović, koji je preuzeo turski tim početkom meseca nakon otkaza Erdema Džana.

"Radi se o 40 minuta gde ćemo sa naše strane učiniti sve da odigramo na najvišem nivou. Da dokažemo veličinu Efesa kao kluba i izborimo dobar rezultat. Pa čak i protiv kluba kakav je Partizan i trenera kakav je Obradović. Sportska strana priče je da želiš protiv najboljih da se takmičiš. A ovo sada je sam vrh. Ali… To što si u istom fajtu, ne znači da neki trener u mlađoj fazi karijere može da bude u istoj rečenici sa gospodinom Obradovićem. To je drugi par cipela. Možda nam baš to bude još veći motiv, jer preko puta stoji čovek koji je kroz sve to već prošao bezbroj puta. Čast je boriti se", zaključio je Mijatović.

 

Standings provided by Sofascore