Evroliga

Košarkaš Baskonije nema dilemu: Beograd najteže gostovanje u Evropi

komentari (0)

Izvor: Tanjug

06.02.2024 23:30
Košarkaš Baskonije Čima Moneke na utakmici sa Crvenom zvezdom MN Press
Košarkaš Baskonije Čima Moneke na utakmici sa Crvenom zvezdom

Košarkaš Baskonije Čima Moneke rekao je da su najteže utakmice u Evroligi mečevi u Areni protiv srpskih klubova, Crvene zvezde i Partizana, kao i da smatra da je Vasilis Spanulis najbolji košarkaš Evrolige svih vremena.

"U Areni je definitivno najteža utakmica za igranje, mada još nisam igrao protiv Partizana, ali nemam dilemu su tamo najteže utakmice u Evroligi. Moram samo da dodam da je atmosfera u Tel Avivu u plej-ofu prošle sezone protiv Makabija zaista bila posebna", rekao je Nigerijac gostujući u podkastu košarkaškog portala Hoopshype.

Moneke je rekao da je za njega Vasilis Spanulis najbolji košarkaš Evrolige svih vremena. Spanulis je igrajući za Panatinaikos i Olimpijakos osvojio tri Evrolige, a još nekoliko utakmica će biti najbolji strelac takmičenja u istoriji.

 

 

Spanulis je postigao 4.445 poena, a košarkaš Monaka, nekadašnji Monekeov saigrač Majk Džejms, je trenutno drugi sa 4.406 i pitanje je utakmice kad će ga prestići.

"Džejmsu nedostaje trofej da bi bio najbolji svih vremena. Ove sezone očekujem da Džejms bude MVP regularnog toka Evrolige. Za mene je najbolji košarkaš Evrolige svih vremena ipak Vasilis Spanulis", dodao je Moneke.

Nigerijac je između ostalog istakao i da mnogo voli da gleda Panatinaikos ove sezone i da izuzetno ceni Matijasa Lesora koji po njegovom mišljenju mora da bude uvršten u idealnu petorku regularnog toka Evrolige.