Evroliga

Kevin Panter nije dovoljan: Poraz Partizana u Monaku - izgubljene lopte skupo koštale crno-bele

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

31.01.2024 21:04
Košarkaši Partizana MN Press
Košarkaši Partizana

Košarkaši Partizana izgubili su od Monaka u gostima u meču 24. kola Evrolige. Crno-beli platili su danak velikom broju izgubljenih lopti i nešto slabijoj igri na defanzivnom skoku, a rezultat na kraju utakmice bio je 85:70 (14:16, 30:22. 21:23, 20:9) u korist francuske ekipe.

Srpski tim parirao je rivalu samo krajem prve i početkom druge četvrtine. Veći deo meča crno-beli proveli su "jureći" rezultat. A, na kraju, uprkos odličnoj roli Kevina Pantera i Frenka Kaminskog, nisu uspeli da dođu do pozitivnog ishoda. Jednostavno, imali su ogroman broj izgubljenih lopti (16), dopustili su rivalu čak 17 ofanzivnih skokova, što je pored slabije igre u poslednjoj četvrtini i odlučilo pobednika.

Ekipa Partizana u ključnim trenucima nije imala rešenja. Grešilo se u napadu, nije bilo adekvatne odbrane u reketu, falila je pomoć kod čuvanja Majka Džejmsa (19p), koji je imao još jedno sjajno veče protiv crno-belih. A, kada se sve sumira, nedostajalo je još raspoloženih košarkaša u taboru Partizana. Samo su Panter (28p) i Kaminski (17) bili dvocifreni, dok su ostali podbacili.

 


 
Nakon izjednačene i poprilično tvrde, uvodne četvrtine, ekipa Monaka podigla je ritam i serijom 20:7, stigla nadomak dvocifrene prednosti pred odlatak na odmor (42:33). Blistali su tim trenucima Blosomgejm i Džejms, dok je listu strelaca Partizana predvodio Panter, koji je do poluvremena ubacio 16 poena. Crno-beli igrali su u prvom delu igre po njegovim notama, a rezultatski priključak držali su zahvaljujući odličnim procentima šuta za tri poena (55 odsto). 

Međutim, kao i po običaju, "rak rana" Beograđanima ponovo je bio defanzivan skok. Monako je to maksimalno eksploatisao u prvom poluvremenu (9), a u prilog srpskom timu nije išao ni ogroman broj izgubljenih lopti (10). Međutim, uprkos time, "parni valjak" konstantno je bio u igri. Nije posustajao ni kada je Monako ponovo stekao "opipljivu" prednost sredinom treće četvrtine (56:48). 

Frenk Kaminski je tada odigrao bitnu ulogu, kada je Panter maltene udvajan na polovini terena. I najviše zahvaljujući njemu su crno-beli ušli u poslednju deonicu sa blagim minusom (65:61).

Ali...

Taman kada se očekivala još veća reakcija Beograđana, crno-beli upali su u kontra ritam. Osim koša Kaminskog, nisu pogodili nijedan šut iz igre u poslednjoj četvrtini, a meč je definitivno prelomljen nakon trojke Majka Džejmsa, kada je Monako prvi put stekao dvocifrenu prednost (72:61).

Evroliga, 24. kolo

utorak

Real Madrid - Makabi 106:101
Olimpijakos - Alba 101:87
Bajern - Baskonija 112:109
Crvena zvezda - Valensija 82:64
ASVEL - Fenerbahče 73:63

sreda

Monako - Partizan 85:70
Žalgiris - Efes 96:70
Panatinaikos - Olimpija 20.15
Barselona - Virtus 20.30
 

 

Standings provided by Sofascore