Evroliga

Nejpir otkrio kada je odlučio da napusti Zvezdu: Nije bila teška odluka...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.01.2024 22:25
Bivši košarkaš Zvezde Šabaz Nejpir MN Press
Bivši košarkaš Zvezde Šabaz Nejpir

Šabaz Nejpir otkrio je za italijanske medije trenutak kada je odlučio da napusti Crvenu zvezdu i pređe u milansku Olimpiju. Američki košarkaš, podsetimo, stigao je na Mali Kalemegdan tokom leta kao veliko pojačanje, ali se u Beogradu zadržao svega tri meseca.

On je u ugovoru imao klauzulu da može da napusti Crvenu zvezdu ukoliko tim iz Milana pokaže interesovanje za njega, što se na kraju i dogodilo. Došlo je do sporazumnog raskida saradnje, a Nejpir se na kraju vratio u novi/stari klub tokom decembra.

Kako Amerikanac kaže za italijansku "Republiku", nije bila teška odluka da se vrati u Milano.

"Prema Milanu nikada nisam osećao bilo šta negativno, predivan grad, odlična organizacija sa sjajnim trenerom i saigračima sa kojima se dobro slažem. Zajedno smo već pobeđivali i ove sezone možemo da napravimo nešto veliko... Glasina je bilo i pre mog povratka, ali prelomna tačka je utakmica sa Realom u Beogradu. Sledećeg dana moj menadžer je završio sve sa Olimpijom. Za mene je bila laka odluka da se vratim", rekao je Nejpir.

 

 

Olimpija kuburi sa rezultatima, povrede su uzele maha, a posle 25. kola u Evroligi, italijanski zim zauzima 12. mesto tabele sa učinkom 10-13.

"Moram da povratim samopouzdanje ekipi, da naporno radim kako bih sve velike igrače koje imam uz sebe doveo u situaciju da izvuku najbolje iz sebe, da uspostavim timsku hemiju. Vrlo smo dobar tim, sposoban da napravi nešto veliko, i dalje je pred nama mnogo utakmica, možemo do plej-ofa i da tamo onda napravimo galamu. Samo dok napredujemo, utakmicu po utakmicu", rekao je između ostalog Amerikanac.
 

 

Standings provided by Sofascore