Evroliga

Janis Sferopulos: Teodosić neće igrati protiv Albe, Nedović počeo da trenira

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.01.2024 14:45
Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde ABA liga/Cedevita Olimpija/Ales Fevzer
Janis Sferopulos, trener Crvene zvezde

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos rekao je danas da Miloš Teodosić neće igrati sutra protiv Albe i dodao da će Nemanja Nedović posle oporavka od povrede putovati sa ekipom, ali da je neizvesno da li će biti u timu.

"Teodosić neće igrati, nije još spreman. Nedović je takođe prvi put trenirao, on će putovati sa ekipom, ali će odluka biti na dan utakmice, ne verujem da će biti sto odsto spreman", rekao je Grk na poslednjem treningu ekipe pred let u Berlin.

On je rekao i da će Nikola Topić početi sa treninzima narednih dana.

Poručio je da ekipa mora da igra maksimalno i sa mnogo entuzijazma protiv nezgodne ekipe iz Berlina.

"Trebalo bi da igramo našu igru ofanzivno i defanzivno, oni su više puta pokazali da su dobar tim sa mnogo entuzijazma, moramo da se prilagodimo i da se borimo za sve", istakao je Sferopulos.

Dotakao se i razgovora koji je imao Željkom Obradovićem tokom žreba za finalni turnir Kupa Radivoja Koraća.

"Pre svega znam koliko su bitne sve utakmice sa Partizanom, velika je istorija iza tih klubova, to predstavlja mnogo što se tiče srpske košarke, ali moraju svi navijači oba tima da razumeju da je u pitanju sport. Obradović želi da njegov tim pobedi, ja želim da moj tim pobedi, ali na kraju moramo da budemo civilizovani, da ne budemo nasilni i da budemo dobar primer. Za mene, ja kao stranac, znam da je ovo bitno za Srbiju kao zemlju, želim da budem ispravan sve vreme", poručio je trener Zvezde.

Meč 23. kola Evrolige između Albe i Crvene zvezde igra se u četvrtak od 20 časova, crveno-beli imaju skor 9-13, a Alba 4-18.