Evroliga

Evroliga kaznila Crvenu zvezdu: Navijači "skupo" koštali Beograđane

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

23.01.2024 14:31
Navijači Crvene zvezde na utakmici sa Baskonijom u Areni MN Press
Navijači Crvene zvezde na utakmici sa Baskonijom u Areni

Evroliga kaznila je Košarkaški klub Crvena zvezda sa 5.000 evra zbog nedoličnog ponašanja njegovih navijača tokom utakmice sa Baskonijom u "Štark areni".

Pristalice srpskog šampiona su tokom čitavog susreta protiv španskog predstavnika koji sa klupe predvodi bivši trener crveno-belih, Duško Ivanović, ubacivali na teren papire i letke uprkos molbama zvaničnog spikera. 

Sudije su u nekoliko navrata zaustavljale utakmicu, ali bez ozbiljnijeg prekida, da bi Evroliga danas odlučila da postavi primer i novčano sankcioniše ekipu trenera janisa Sferopulosa.

 

 

Gosti sa Iberijskog poluostrva su u pomenutom susretu trijumfovali 91:90 nakon dramatične završnice i trenutno zauzimaju osmo mesto na tabeli elitnog evropskog takmičenja sa učinkom od 12 pobeda i 10 poraza, dok je Crvena zvezda na 12. poziciji sa skorom od devet trijumfa i 13 neuspeha.

Crveno-beli naredni meč u Evroligi igraju protiv Albe u Berlinu u četvrtak 25. januara, a između dva evroligaška meča su uspeli da savladaju FMP u okviru AdmiralBet Aba lige, a protiv istog rivale će se sastati i u četvrtfinalu "Kupa Radivoja Koraća" u Nišu, odlučeno je današnjim žrebom.