Evroliga

Problemi za "kraljevski klub": Edi Tavareš i Serhio Ljulj van stroja zbog povreda

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

13.01.2024 17:55
Problemi za "kraljevski klub": Edi Tavareš i Serhio Ljulj van stroja zbog povreda MN Press

Samo dva dana nakon nove pobede u neizvesnoj završnici, loše vesti stižu iz tabora Real Madrida. "Kraljevski klub" je objavio da su Edi Tavareš i Serhio Ljulj povređeni i da nije poznat tačan datum njihovog povratka.

Dominanti centar je povredio ligamente desnog članka, dok će Ljul na pauzu usled bolova u desnom stopalu. Iako se ne zna koliko će iskusni dvojac biti van terena, prve procene su da bi španski košarkaš mogao i preko mesec dana da odsustvuje.

 

 

Kada je u pitanju Tavareš, veruje se da je u pitanju samo premor usled izuzetnog napora u prethodnih deset dana. Košarkaš Zelenorotskih Ostrva je igrao čak 49 minuta protiv Anadolu Efesa, kada je Real Madrid slavio nakon četiri produžetka, dok je u četvrtak na terenu proveo 38 minuta u trijumfu protiv Valensije.

Osim pomenutog dvojca, Real Madrid već ne može da računa na Gabriela Deka koji ima povredu mišića. Kao i na Rudija Fernandeza, za kog nije poznata povreda i stepen iste. 

Aktuelni šampion Evrolige se nalazi na liderskoj poziciji u elitnom košarkaškom takmičenju sa skorom 19-2, dok su na prvom mestu i u ACB ligi gde imaju 16 pobeda i jedan poraz.

 

Standings provided by Sofascore