Evroliga

Višak u Atini, dodatak u Beogradu? Panatinaikos otpustio Kajla Gaja

komentari (0)

Autor: Aleksa Janković

31.12.2023 15:42
Kajl Gaj u dresu Panatinaikosa Guliver/Stefanos Kyriazis
Kajl Gaj u dresu Panatinaikosa

Kajl Gaj zvanično više nije član Panatinaikosa. Američki bek je postao višak nakon dolaska Kendrika Nana. NBA pojačanje "zelenih" se fantastično uklopilo u evropsku košarku, a posledica toga je razilazak sa Gajem.

Gaj je ovog leta stigao u Atinu iz Huventuda i potpisao je dvogodišnji ugovor. Ipak, očigledno se nije dovoljno dobro snašao u timu Ergina Atamana. On je svoj poslednji meč u Evroligi odigrao još petog decembra, kada je upisao dva minuta protiv Efesa.

 

 

Ukupno je odigrao osam utakmica u elitnom evropskom takmičenju za grčki klub sa prosekom od 10 minuta i četiri poena. U nacionalnom prvenstvu je za Panatinaikos upisao šest mečeva i prosek od sedam poena.

Bekovska linija "zelenih" je bila već dobro popunjena jer su uz Gaja tu poziciju zauzimali i Kostas Slukas, Marius Grigonis, Luka Vildoza i Džerijan Grent. Dolaskom Kendrika Nana, jasno je bilo da će neko napustiti klub.

Gaj se u prethodne dve nedelje povezivao sa prelaskom u Crvenu zvezdu. Tim Janisa Sferopulosa je već doveo Fredija Gilespija i Nikolu Topića, ali su i dalje u potrazi za pojačanjima na bekovskoj poziciji i pod košem. Najnovije informacije kažu kako je američki šuter ipak u pregovorima sa ekipom Tenerifa i da najverovatnije neće pojačati beogradske crveno-bele.