Evroliga

Baskonija nanela Crvenoj zvezdi deveti poraz: Giedraitis promašio šut za pobedu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.12.2023 22:42
Košarkarš Crvene zvezde, Rokas Giedraitis Twitter/KK Crvena zvezda
Košarkarš Crvene zvezde, Rokas Giedraitis

Crvena zvezda je upisala i deveti poraz u Evroligi. Baskonija je bila bolja 87:85 (26:18, 26:25, 15:19, 20:23). Rokas Giedraitis je imao šut za pobedu u poslednjem napadu na utakmici ali je lopta "izašla" iz obruča.

Ponovo su "crveno-beli" sporije ušli u meč. Gotovo četiri minuta su bili bez koša na startu utakmice, što je Baskonija iskoristila i stekla osetniju prednost (+9). Gosti su uspeli da se približe rivalu na krilima Nemanje Nedovića i Miloša Teodosića, ali je tim Duška Ivanovića odoleo tom naletu sa dve trojke Nikosa Rogavopulosa i Čime Monekea.

 

 

Šut sa distance je nastavio da služi dobro domaću ekipu. Pre svega Markusa Hauarda koji je uprkos činjenici da ga je čuvao Branko Lazić, uspeo da ubaci 14 poena za 10 minuta u prvom poluvremenu. Crvena zvezda nikako nije uspevala da pronađe ritam. Gosti su imali i sreće da Baskonija nije iskoristila nekoliko prilika da stekne ozbiljniju prednost pred odlazak na pauzu. 

Treća deonica je počela znatno bolje za ekipu iz Beograda. "Crveno-beli" su malo zategli odbranu. U jednom trenutku su čak stigli i do izjednačenja (62:62), uprkos tome poslednji period su ušli sa zaostatkom od pet poena. U četvtoj četvrtini je Baskonija nastavila sa serijom i ponovo došla do dvocifrene prednosti. Zvezda je uspela da dođe do potpunog egala na devet sekundi do kraja, nakon čega je Tadas Sedekerskis bio precizan oba puta sa linije za slobodna bacanja. Srpska ekipa je imala napad za pobedu ili produžetak, međutim šut za pobedu Rokasa Gedraitisa je "izašao" iz obruča.

Najefikasniji u pobendičkom ekipi bio je upravo Litvanac Sedekerskis sa 18 poena, dok se u redovima srpskog kluba istakao njegov sunarodnik, Giedraitis sa 24. 

Evroliga, 13. kolo

četvrtak

Alba - Efes 89:97
Panatinaikos - Real Madrid 78:90
Partizan - Armani 82:69

petak

Žalgiris - Monako 79:83 
Olimpijakos - Bajern 77:69
Barselona - Fenerbahče 89:81
Baskonija - Crvena zvezda 87:85
Virtus - Makabi 100:90
ASVEL - Valensija 55:78

 

Standings provided by Sofascore