Evroliga

Obradović daje prednost Partizanu: Puna dvorana, serije pobeda, povratak Pantera...

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.12.2023 18:34
Trener Monaka Saša Obradović MN Press
Trener Monaka Saša Obradović

Nedavni uspesi Partizana i povratak Kevina Pantera ulili su samopouzdanje u taboru crno-belih, smatra trener Monaka Saša Obradović pred duel sa šampionom AdmiralBet ABA lige.

Košarkaši Partizana i Monaka odmeriće sutra snage u utakmici 12. kola Evrolige, a pred susret u Areni, govorio je šef stručkog štabafrancuskog tima - Saša Obradović. On je istakao da će ovo biti energetski vrlo zahtevna utakmica i da će crno-beli imati prednost zbog domaćeg terena, kao i zbog povratka Pantera i serije dobrih rezultata (tri vezane pobede).

"Imaćemo veoma napornu i tešku nedelju. Partizan ima prednost, jer igra pred svojim navijačima, koji će reagovati na svaku akciju. Ovo će biti energetski veoma zahtevna utakmica. Partizan je u odnosu na prošlu sezonu potpisao nove igrače, a sada može da računa i na Kevina Pantera, koji se oporavio od povrede. Pobede u finišu protiv Fenerbahčea i Panatinaikosa su im ulile mnogo samopouzdanja", rekao je Obradović.

Meč visokog intenziteta očekuje i košarkaš Monaka Metju Strazel.

"Tamo je sjajna atmosfera, koju naš trener dobro poznaje. Očekujem meč visokog intenziteta, pošto želimo pobedu u gostima. Sva gostovanja u Evroligi dobijaju se odbranom. Moraćemo da kontrolišemo tempo utakmice ako želimo pobedu", doao je Strazel.

U narednih 10 dana Monako će imati četiri gostovanja, tri u Evroligi, a posle Beograda, gostovaće Žalgirisu u Kaunasu i Fenerbahčeu u Istanbulu. Posle 11 odigranih kola u Evroligi, Monako ima sedam pobeda i četiri poraza, dok je Partizan na učinku 5-6.

 

Standings provided by Sofascore