Evroliga

Kendrik Nan potvrdio pisanja medija: Partizan me zvao više puta tokom leta

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.11.2023 17:22
Košarkaš Panatinaikosa Kendrik Nan Guliver
Košarkaš Panatinaikosa Kendrik Nan

Košarkaši Partizana dočekaće ekipu Panatinaikosa ovog četvrtka u sklopu 11. kola Evrolige, a uoči susreta u Areni , košarkaš grčkog tima Kendrik Nan dao je intervju za "Mozzart Sport", gde je govorio o dolasku u Evropu, kao i o interesovanju crno-belih za njegov potpis.

Prema rečima Amerikanaca, nije zažalio što je došao u Atinu, a otkrio je i da je bilo ponuda iz Beograda. 

"To nisu bile glasine, to je bila istina. Partizan me je više puta kontaktirao tokom leta. Čak je i jedan od mojih trenera u Majamiju rekao da treba da idem u Partizan, da je to odlična sredina za mene, on je blizak nekome iz kluba, ne mogu da se setim tačno kome, ali stvarno se založio za Partizan. Ja sam odlučio drugačije i to je to. Srećan sam gde sam," istakao je on i dodao:

"Morao sam da segledam sve aspekte. Nisam želeo da idem u klub koji ima igrače poput mene, tačnije na moje karakteristike. U Panatinaikosu sam video jedanaestoricu igrača kojima mogu da pomognem, hteo sam da se istaknem odmah" dodao je Nan.

Sve ide po planu u taboru Ergina Atamana.

"Nisam dugo ovde, ali sam shvation svoju ulogu, a to je da budem agresivan u odbrani i napadu. Da stvaram situacije na terenu koje donose pozitivne stvari za mene, a pre svega za moje saigrače. Moram da kažem da mi trenutno ide dobro, sve ide po planu."

Sa puno poštovanja Amerikanac je govorio o Nikoli Jokiću.

"Vau.. Kakav igrač... Ne znam šta da kažem... Mislim da sledećeg Jokića nećemo videti u narednih 20, 30 godina. Svakako on je trenutni šampion i odveo je tim do prstena", rekao je između ostalog bivši košarkaš Vašingtona, Lejkersa i Majamija.

 

Standings provided by Sofascore