Evroliga

Nismo srećni zbog izgubljenih utakmica, ali Evroliga je maraton: Janis Sferopulos veruje u bolje dane Crvene zvezde, možda već od Efesa

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

30.11.2023 14:40
Trener KK Crvena zvezda, Janis Sferopulos, vodi meč MN Press
Trener KK Crvena zvezda, Janis Sferopulos, vodi meč

Košarkaši Crvene zvezde odigraće ovog decembra čak 12 utakmica u dva takmičenja, a prvu sledeću imaju ovog petka (20.00) protiv Efesa, u 11. kolu Evrolige. Duel u "Štark areni" dočekuju sa sedam poraza od početka takmičenja i jakom željom da duel sa turskim timom završe četvrtom pobedom u borbi za kontinentalnu titulu. 

Svešću o posledicama eventualnog rezultatskog neuspeha, takođe, jer svaka propušetna prilika znači korak unazad u trci za nokaut rundu, kao i predstavom o tome da su navijači više očekivali od letos dobro pojačanog sastava.

"Želimo da budemo bolji, da unapredimo igru... Nismo ni mi srećni, jer smo izgubili poslednje utakmice, ali Evroliga je maraton i morate biti snažni i jaki da igrate dobro svaki naredni meč. Za nas je najvažnije u ovom momentu kako da odigramo narednu utakmicu", kaže trener Janis Sferopulos. 

 

 

Stratega crveno-belih muče i kadrovski problemi, počev od odsustva povređenog kapitena Branka Lazića

"Ne znamo da li će igrati sutra. Počeo je da trenira, radiće i pod kontaktom, a na šuterskom treningu pred meč ćemo odlučiti da li će igrati. Adam Hanga ne trenira, a Šabaz Nejpir će još dugo morati da nosi masku". 

Ima i Efes kadrovske probleme, pošto su van stroja Ante Žižić, Derek Vilis i Ilajdža Brajant, dok Tibor Plajs se tek vratio treninzima. Grk, ipak, ne pridaje naročitu važnost tome, jer gosti iz Istanbula imaju jak roster. 

"Igramo protiv vrlo talentovanog tima, koji imaju vrlo iskusne igrače. To što imaju probleme i izosatnke, ne bi trebalo da nam pomeri fokus na pripremu utakmice, jer imaju druge opcije, rešenja i mogu da nadomeste izostanke. Imaju igrače koj mogu zameniti one koji nisu tu. Znaju kako da igraju na top nivou. Zato moramo biti vrlo koncentrisani, i moramo znati kako se braniti jer ako bilo kom igraču dozvolite da igra, može se i razigrati. Sa druge strane, u napadu moramo igrati pametno i naći način kako da ih napadnemo. Oni kombinuju neke stvari defanzivno, kao što je odbrana od pik en rola i moramo dobro čitati njihovu igru", poručio je Sferopulos pre novi izlazak na teren. 

Standings provided by Sofascore