Evroliga

Preuzimam odgovornost za poraz, imamo ekipu koja neće pasti posle ovoga: Janis Sferopulos kritičan i pozitivan posle Zvezdinog poraza od Olimpije Milano

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.11.2023 23:06
Zvezdin trener Janis Sferopulos daje instrukcije ekipi MN Press
Zvezdin trener Janis Sferopulos daje instrukcije ekipi

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su večeras ubedljiv poraz od Olimpije Milano, na svom terenu, a njihov trener Janis Sferopulos preuzeo je kompletnu odgovornost za drastičan pad u igru tokom drugog poluvremena meča 10. kola Evrolige. 

Grčki stručnjak nije hteo da traži izgovore ni u činjenici da ekipa nije bila kompletna, jer zbog povreda nisu mogli da igraju Branko Lazić i Adam Hanga. 

"Odigrali smo odlično prvo poluvreme, zatim započeli drugo veoma dobro. Usledio je tajm-aut posle kojeg je krenula serija rivala i to je uz nekoliko naših promašenih otvorenih šuteva i zicera promenilo momentum utakmice. Pokušavali smo promenama odbrane da se vratimo, ali je Armani napadački bio izuzetan večeras.

Nismo imali kompletan toster, ali ne želim nikakav alibi zbog toga. Kad je u pitanju Hanga on će se u nedelju priključiti treninzima ekipe i očekujemo da se polako vraća u ritam i tim. 

Preuzimam potpunu odgovornost za ovaj poraz i pokušaću da pronađem rešenje da ekipa igra mnogo bolje u narednom periodu. Imamo iskusnu ekipu koja sigurno neće pasti posle ovog poraza", poručio je Sferopulos. 

 

 

Uprkos gorkom ukusu u ustima, šef Zvezdine struke nije zaboravio 19.854 ljudi, koliko ih je večeras punom snagom navijalo u "Štark areni". 

"Hvala navijačima, mnogo nam znači njihova podrška, znamo da smo ih razočarali, ali nadamo se da će ostati uz nas i da ćemo zajedno prevazići ovaj težak period", zaključio je Sferopulos.

Trener košarkaša Armanija, Italijan Etore Mesina, rekao je da se oseća kao polu Srbin, pošto je tokom karijere sarađivao sa brojnim srpskim košarkašima.

"Čestitam mojim igračima, ovo je veoma važna pobeda za nas. Uspeli smo da se podignemo posle nekoliko loših utakmica u Evroligi i Seriji A, radili smo naporno i stigle su pobede nad Efesom i Zvezdom. Savladali smo veoma dobar tim pred 20 hiljada njihovih navijača", rekao je Mesina na konferenciji za medije posle meča.

Mesina je naglasio da se uvek odlično oseća u Beogradu i Srbiji.

"Sa koliko sam srpskih igrača sarađivao mogu da kažem da sam poluSrbin. Uvek mi je je veliko zadovoljstvo da dođem u Srbiju i da igram utakmice ovde".

Osvrnuo se i na fenomenalnu partiju Maodoa Loa, koji je postigao 32 poena, uz šut za tri 6/7.

"Lo je odigrao fenomenalno, ali nije samo imao izuzetne procente, već je i na terenu donosio odlične odluke oko šuteva i rešenja u napadu", zaključio je Mesina.