Evroliga

Dupli program srpskih klubova u Evroligi: Partizan gostuje Efesu, Zvezda čeka Olimpiju

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

24.11.2023 10:57
Dupli program srpskih klubova u Evroligi: Partizan gostuje Efesu, Zvezda čeka Olimpiju MN Press

Košarkaši Partizana i Crvene zvezde nastavljaju ovog petka učešće u Evroligi mečevima protiv Efesa u Istanbulu, odnosno Olimpije iz Milana u "Štark Areni".

Crno-beli su u Tursku (18.30) otputovali sa mnogo personalnih problema, budući da su povređeni Aleksa Avramović, Uroš Trifunović i kapiten Kevin Panter, ali trener Željko Obradović veruje da njegovi igrači mogu da ostvare pozitivan rezultat.

"Imamo informacije da oni imaju probleme kakve i mi, da će im nedostajati neki igrači, ali svakako, to ćemo sve znati kad utakmica počne. To je ekipa koja ima mnogo kvaliteta napadački i odbrambeno, projektovana je za najviše ciljeve. Poznajem trenera jer je bio moj pomoćnik sedam godina u Fenerbahčeu. Moramo da počnemo od onoga gde mi igramo slabo, a to je odbrana", rekao je trofejni trener uoči susreta protiv tima koji ima isti skor kao i njegovi crno-beli od četiri pobede i pet poraza.

Crvena zvezda sa druge strane, na svom parketu dočekuje Olimpiju iz Milana (20.30) koji, baš kao i oni ima tri pobede na kontu, a trener Janis Sferopulos se uzda u podršku sa tribina.

"Naš domaći teren je kao tvrđava, uvek želimo podršku tvrđave da nam bude kao šesti igrač. Posle četiri utakmice u sedam dana, sada smo imali malo vremena da se odmorimo, da primenimo neke nove stvari. Još uvek dodajemo neke stvari u napadu i odbrani, veoma je bilo bitno da iskoristimo ovo vreme da se što bolje spremimo", zaključio je Sferopulos.

Evroliga, 10. kolo

četvrtak

Real Madrid - Alba 99:75
Virtus - Fenerbahče 87:79
Panatinaikos - Valensija 90:73
Makabi - Barselona 90:92
ASVEL - Bajern 100:101

petak

Efes - Partizan 18.30
Olimpijakos - Žalgiris 20.15
Crvena zvezda - Olimpija 20.30
Baskonija - Monako 20.30

 

Standings provided by Sofascore