Evroliga

Vildoza ne zaboravlja navijače Zvezde: Večno ću im biti zahvalan

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

14.11.2023 20:45
Košarkaš Crvene zvezde Luka Vildoza na utakmici sa Partizanom u Evroligi MN Press
Košarkaš Crvene zvezde Luka Vildoza na utakmici sa Partizanom u Evroligi

Argentinski košarkaš Luka Vilzoda ne zaboravlja Crvenu zvezdu i period koji je proveo na Malom Kalemegdanu. Iskusni bek koji je ovog leta napustio crveno-bele i obukao dres Panatinaikosa, dao je nedavno izjavu koja će razgaliti sve navijače beogradskog kluba.

Govorio je o mandatu u Zvezdi, igranju pred navijačima srpskog tima, a takođe je izdvojio koju reč o transferu u Panatinaikos. Kako Vildoza kaže, kada je stigao poziv od Ergina Atamana ovog leta, nije imao dilemu, pošto je znao da grčki tim ima velike ambicije da napadne titulu u Evroligi ove sezone.

"Bio sam siguran da sam doneo pravu odluku prelaskom u Panatinaikos jer sam znao koje će još košarkaše dovesti. Čim je trener Ataman ozvaničio svoj dolazak, nisam imao dilemu. On je stigao sa razlogom – da stvori kvalitetan tim i vrati PAO tamo gde i pripada. Možemo da stvorimo nešto veliko, ali smo još na početku tog puta. Imamo pregršt kvalitetnih igrača, ostaje nam da se uigramo i biće onda sve u redu", rekao je Vildoza.

Desila se i povreda koja je odvojila Argentinca od terena ove sezone, pa su i pojedini mediji pisali kako je došlo do svađe sa Atamanom, ali se sve stišalo kada je Vildoza počeo da pruža partije kakve je imao u crveno-belom dresu. Pogotovu u prvom delu sezone.

"Vratilo mi se samopouzdanje, naročito zahvaljujući periodu u Crvenoj zvezdi. Tamo sam se osećao odlično – navijači su mi pružili strast koja mi je bila neophodna, a i saigrači su mi mnogo pomogli. Zato ću im večno biti zahvalan i uvek će mi nedostajati. Sada sam ‘drugi’ igrač. Osećam se mnogo komfornije u napadu, ali i po pitanju fizičke spreme, baš sam napredovao", rekao je Vildoza.