Evroliga

Pobeda za izlazak iz negativne serije: Sferopulos blista posle pobede nad Bajernom

komentari (0)

Izvor: Tanjug

02.11.2023 21:35
Janis Sferopulos blista posle pobede nad Bajernom Tanjug/ Strahinja Aćimović
Janis Sferopulos blista posle pobede nad Bajernom

Trener košarkaša Crvene zvezde, Janis Sferopulos rekao je posle večerašnje pobede njegove ekipe nad Bajernom (74:68) u 6. kolu Evrolige, da je osvajanje dva boda izuzetno važno, pre svega na psihološkom planu.

Grčki stručnjak nije mogao da računa na najjači sastav, ali su njegovi igrači i pored zaistatka od 14 poena uspeli ad preokrenu i trijumfuju.

"Važna pobeda, pripada celoj ekipi koja se odlično pokazala pod pritiskom. Ovo je za nas izuzetno važna pobeda na psihološkom planu, da izađemo iz negativne serije", rekao je Sferopulos na konferenciji za novinare.

Dodao je da je ekipa bila pod pritiskom posle dva vezana poraza od Partizana i ukupno četiri u nizu u Evroligi.

"Pritisak nas je sputao u prvom poluvremenu kad smo promašivali otvorene šuteve i polaganja. Iz nervoze smo želeli da što pre napravimo preokret. Odbrana je u poslednjih 15 minuta bila odlična. U napadu nismo mnogo poentirali, ali smo nalazili rešenja kad je bilo mnogo važno", dodao je Grk.

Osvrnuo se i na podršku sa tribina koja nije izostala uprkos lošoj seriji rezultata ekipe. Na tribinama je bilo više od 18 hiljada navijača.

"Hvala mnogo našim navijačima, bili su sve vreme uz nas i bodrili nas, oni su bili naš šesti igrač tokom celog meča i pomogli su nam da pobedimo veoma nezgodnu ekipu kakva je Bajern", zaključio je Grk