Evroliga

Partizan i Ostoja Mijailović nude Makabiju privremni dom u Evroligi

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.10.2023 14:33
Partizan i Ostoja Mijailović nude Makabiju privremni dom u Evroligi MN Press

Predsednik Košarkaškog kluba Partizan Ostoja Mijailović saopštio je da su crno-beli spremni da ako Makabi bude prinuđen da igra mečeve u Evroligi van svoje zemlje šampionu Izraela obezbedi trening salu, smeštaj i dvoranu za odigravanje utakmica.

Evroliga je danas posle terorističkih napada i početka oružanog sukoba u Izraelu odlučila da odloži meč drugog kola između Armanija i Makabija, koji je trebalo da bude odigran 12. oktobra u Milan.

U Izraelu je na snazi ratno stanje nakon jučerašnjeg masovnog raketnog napada iz Pojasa Gaze i upada Palestinaca na teritoriju Izraela. Na obe strane stotine mrtvih i hiljade ranjenih.

Mijailović je u ime Partizana uputio otvoreno pismo predsedniku Makabija Šimonu Mizrahiju.

"U ovim tužnim trenucima, u ime Partizana želim da izrazim najdublje saučešće vama i vašem narodu. Tokom teških momenata, želim da poručim kako Makabi u Srbiji ima iskrenog prijatelja, koji je spreman da mu ponudi novi privremeni dom uz iskrenu dobrodošlicu u Beograd. Uprkos svim dešavanjima, sportisti moraju nastaviti sa svojim aktivnostima i predstavljanjem svog kluba i zemlje na najbolji mogući način. Njihova uloga je da budu svetla tačka u tmurnim danima za svoj narod. Ukoliko vaš klub bude prinuđen da igra utakmice van svoje zemlje, Partizan je spreman da obezbedi trening dvoranu, smeštaj i dvoranu za odigravanje utakmica", navodi se na zvaničnom sajtu Partizana.

Crno-beli podsećaju da su Partizan i Makabi tokom više od 40 godina veliki rivali na terenu. 

"Svi naši dueli uvek su završeni čestitkama i iskrenim stiskom ruke, uz veliko poštovanje. Nažalost, kroz istoriju Partizan, mi smo iskusili situaciju kada smo bili prinuđeni da igramo van svog doma. Zbog svega navedenog, kao gest prijateljstva i zahvalnosti za sve sjajne momente u zajedničkoj istoriji, spremni smo da budemo vaši domaćini", naveo je Mijailović u otvorenom pismu.

Partizan je petog oktobra u Tel Avivu poražen od Makabija 96:81 u meču prvog kola Evrolige.

"Prijateljstvo između naših naroda je veliko i mi kao klub smatramo ovaj potez logičnim. Budite slobodni da nas kontaktirate u bilo koje vreme i mi ćemo učiniti sve što možemo da pomognemo Makabiju", zaključuje se u pismu predsednika Partizana.