Evroliga

Raduje me intresovanje navijača: Nemanja Nedović ima velika očekivanja u novoj sezoni

komentari (0)

Izvor: Tanjug

26.09.2023 19:15
Raduje me intresovanje navijača: Nemanja Nedović ima velika očekivanja u novoj sezoni KK Crvena zvezda

Košarkaš Crvene zvezde Nemanja Nedović rekao je danas da klub ima nikad jaču ekipu, ali da taj kvalitet mora da dokaže na terenu.

Nedović je na početku medijskog dana Evrolige rekao da su iza ekipe odlično odrađene pripreme.

"Imali smo od početka pripremnog perioda mnogo izostanaka zbog reprezentativnih obaveza, ne znam da li je iko u Evropi imao više od nas, tako da su se reprezentativci kasnije priključivali, biće potrebno još malo vremena da se oni uhodaju i uklope u ceo sistem, ali smo odradili dobre pripreme, pre svega u Staroj Pazovi, tih sedam, osam dana", započeo je Nedović razgovor sa medijima.

Osvrnuo se Nedović i na činjenicu da dugo nije odradio bazične pripeme sa nekim klubom.

"Uradili smo bazične pripreme koje ja lično baš dugo nisam uradio i dosta mi je prijalo. Imali smo tri pripremna turnira i sad se spremam za početak sezone i gostovanje Igokei, imamo još par dana da poradimo na taktičkim stvarima pred taj meč. Zadovoljan sam, mislim da sve to dosta dobro izgleda. Jedva čekamo da počne, malo se odužila ova predsezona".

Zadovoljan je Nedović novim igračima koji su stigli u klub.

"To su sve provereni evroligaški igrači, osim Jaga koji je igrao Evrokup ali ima kvalitet za Evroligu, neće njima biti potrebno mnogo vremena da uhvate priključak, pre svega mislim na momke koji su nam se poslednji priključili. Lepo smo popunjeni na svim pozicijama i sad je na nama da to pretočimo na teren", zaključio je Nedović.

Pre nekoliko dana Nedović je izjavio da je ova ekipa Zvezde "nikad jača", a danas je potvrdio da ostaje pri toj konstataciji.

"Po imenima, mislim da je ovo nikad jača ekipa Crvene zvezde. Pričao sam sa prijateljima, porodicom i saigračima, svi se slažu sa tom konstatacijom, ali jedna stvar je na papiru, a druga stvar teren gde moramo da dokažemo da je tako. Nama koji smo duže tu je lakše, već smo radili sa Duškom, pomažemo ostalima da se uklope u sistem, pa ćemo videti", rekao je Nedović.

Na kraju se osvrnuo i na ogromno interesovanje navijača koji su već kupili 12 hiljada sezonskih ulaznica za mečeve u Areni.

"Raduje me što je toliko interesovanje i što su ulaznice otišle u tolikom broju. Sigurno je da su i navijači željni da se pokažu u dobrom svetlu, kao i mi što želimo da se pokažemo. Svaki čovek koji bude došao u Arenu očekuje od nas da damo sve od sebe i to nam je glavni fokus ove sezone", zaključio je Nedović.