Evroliga

Varnice u Monaku tokom meča sa Partizanom: Obradović i Džejms ponovo u centru pažnje

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

08.04.2023 12:50
Varnice u Monaku tokom meča sa Partizanom: Obradović i Džejms ponovo u centru pažnje Guliver/NorbertScanella Panoramic

Trener Monaka Saša Obradović i jedan od njegovih najboljih igrača Majk Džejms, razmenili su teške reči na parketu, nakon što je srpski stručnjak odlučio da izvede Amerikanca iz igre tokom meča sa Partizanom.

Crno-beli obezbedili su sinoć plasman u Top 8 fazu elitnog takmičenja, nakon trijumfa nad šampionom Evrokupa - 88:84. Ključnu razliku, srpski tim napravio je tokom treće četvrtine, kada je stekao +15 (53:38), a jedan od glavnih krivaca za seriju Beograđana, bio je upravo Majk Džejms, koji se nije najbolje snalazio u defanzivnim zadacima protiv Alekse Avramovića.

Obradović je zbog toga izveo Amerikanca iz igre, a temperamentni momak iz Portlanda je sa negodovanjem ispratio odluku srpskog trenera. Došlo je do razmene teških reči, pa je morao da se umeša i pomoćni trener, koji je ubrzo primirio Džejmsa i zaustavio potencijalni veći sukob.

 

 

Ovo, inače, nije bio prvi sukob Džejmsa i Obradovića ove sezone, jer je temperamentni plejmejker već bio sankcionisan zbog kršenja klupske discipline, a još uvek nije poznato hoće li uprava Monaka ponovo reagovati.

Valja napomenuti da kada je Džejms napustio teren, domaći tim je uspeo da napravi 11:0 seriju i da se vrati u meč. Međutim, Partizan je u finišu ponovo preuzeo kontrolu nad utakmicom i zahvaljujući Zeku Ledeju rešio pitanje pobednika.

Majk Džejms proveo je na kraju 30 minuta na parketu, tokom kojih je zabeležio svega 10 poena uz skromne procente šuta iz igre (4/8 za dva, 0/2 za tri).