ABA liga

AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: Cedevita Olimpija i SC Derby zatvaraju 24. kolo

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

04.04.2023 10:42
AdmiralBet Aba liga na TV Arena sport: Cedevita Olimpija i SC Derby zatvaraju 24. kolo MN Press

Poslednji meč 24. kolo Admiralbet Aba lige igra se u Ljubljani gde će domaća Cedevita Olimpija od 19.00 časova (TV Arena 3 Premium) ugostiti SC Derby.

Domaći sastav je izgubio dve od poslednje tri utakmice u regionalnom takmičenju i ukoliko nastave u tom ritmu mogli bi da ostanu bez četvrte pozicije na tabeli, zbog čega u glavnom gradu Slovenije pozivaju na oprez.

 

 

"Gosti u svojim redovima imaju nekoliko veoma talentovanih igrača. Vrlo su kvalitetni i nikako ne smemo da se opustimo. Oni će sigurno biti veoma motivisani i pokušaće da iskoriste naš mali pad forme, ali mi se spremamo i nadam se da će moji igrači biti na visini zadatka. Moramo da budemo konstantniji i pokušamo da budemo fokusirani svih 40 minuta", kaže trener slovenačke ekipe Miro Alilović, dok trener gostiju Andrej Žakelj dodaje:

"Idemo u goste ekipi, koja ima odlične, iskusne individualce i pokazali su svoj kvalitet u utakmici protiv Partizana. Igraju brzo, sa dosta slobode i energije i moraćemo pametno i timski da odgovorimo na njihove kvalitete. U samom su vrhu Aba lige, igraju napadačku košarku, sa dosta većom rotacijom i dosta boljom odbranom. Imamo svojih problema u rosteru koje treba da zaboravimo i da pokušamo da ih iznenadimo u Ljubljani".

AdmiralBet Aba liga, 24. kolo

Petak

Split – Borac Mozzart 113:99
MZT – Zadar 84:80

Nedelja

Igokea – Cibona 81:67

Ponedeljak

Budućnost – Mornar 99:78
Mega MIS – Crvena zvezda 78:87
FMP Soccerbet – Partizan Mozzart Bet 97:91

Utorak

Cedevita Olimpija – SC Derby 19.00 (TV Arena 3 Premium)